Więcej zszywek z tablicy

Słodkie

Ciasto krówka z kakaowym wn...
Ciasto Smerfetka (bez piecz...
Ciasto 7 days
Sernik kinder country
.............................
Ciasto Szafirowa Fala
Prosty torcik z owocami lata
Ciasto na gofrach
Składniki na spód:
Czekoladowy fudge z 3 skład...
Brownie z kremem ajerkoniak...
Ciasto z masą z serka masca...
CIASTO ARBUZ
Szybkie ciasto "Monte&...
Ciasto czekoladowe z Maltes...
Deser czekoladowy bez piecz...
[klik w zdjęcie] Wielkanoc ...
Pycha
Bardzo wilgotne ciasto jogu...
Ciasto kawowe
Składniki (fo...
Składniki:

1 1/3 szklanki ...
Lody śmietankowo ciasteczko...
Orzechowe pralinki w czekol...
Kawowe ciasteczka w białej ...
Ciasto z cynamonowym jabłki...
Szybka babka z rodzynkami (...
frau_gi

frau_gi od MaJe_CzKa222

Dodane 17.02 o 13:17
Obserwuj
Składniki:

1 1/3 szklanki mąki
1/4 szklanki cukru
6 łyżek masła
1 żółtko
30g cukru waniliowego

Nadzienie:

250g mascarpone
1/2 kubka greckiego jogurtu ok 200g
2 jajka
1/3 szklanki cukru pudru
3 łyżki mąki
30g cukru waniliowego

Dodatkowo:

2 łyżki żelatyny 
1 1/2 szklanki soku z wiśni
300g wiśni
2 łyżki cukru (można dodać więcej)


Wykonanie:
Mąkę, cukier, połączyć z masłem i żółtkiem. Dobrze wyrobione ciasto kruche włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wyłożyć na formę do tarty o wymiarach 23 cm. Wyrównać, po nakłuwać widelcem. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia, a następnie na papier wysypać kulki ceramiczne, które obciążą ciasto (może być też fasola, ryż). Tak przygotowane ciasto wstępnie piec w temperaturze 200ºC przez 10 minut. Następnie papier usunąć wyjąć spód i wlać nadzienie. Piec 40 min w 180 stopniach.

Nadzienie: Mascarpone , jogurt, jajka, cukier oraz mąkę dobrze zmiksować (nie za długo). Masę wlać na tartę. (wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową ! )

Upieczoną tartę wyłożyć na kratkę i ostudzić. 1/2 szklanki soku z wiśni zagotować z cukrem, do gorącego soku dodać żelatynę. Mieszać aż całość się rozpuści, a następnie wlać do pozostałego soku. Dodać wydrylowane wiśnie. Całość dobrze wymieszać i odstawić do lodówki na 20 minut. Na ostudzoną tartę wylewamy tężejący sok z wiśniami. Wkładamy do lodówki na godzinę

Składniki:


1 1/3 szklanki mąki
1/4 szklanki cukru
6 łyżek masła
1 żółtko
30g cukru waniliowego

Nadzienie:

250g mascarpone
1/2 kubka greckiego jogurtu ok 200g
2 jajka
1/3 szklanki cukru pudru
3 łyżki mąki
30g cukru waniliowego

Dodatkowo:

2 łyżki żelatyny 
1 1/2 szklanki soku z wiśni
300g wiśni
2 łyżki cukru (można dodać więcej)


Wykonanie:
Mąkę, cukier, połączyć z masłem i żółtkiem. Dobrze wyrobione ciasto kruche włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wyłożyć na formę do tarty o wymiarach 23 cm. Wyrównać, po nakłuwać widelcem. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia, a następnie na papier wysypać kulki ceramiczne, które obciążą ciasto (może być też fasola, ryż). Tak przygotowane ciasto wstępnie piec w temperaturze 200ºC przez 10 minut. Następnie papier usunąć wyjąć spód i wlać nadzienie. Piec 40 min w 180 stopniach.

Nadzienie: Mascarpone , jogurt, jajka, cukier oraz mąkę dobrze zmiksować (nie za długo). Masę wlać na tartę. (wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową ! )

Upieczoną tartę wyłożyć na kratkę i ostudzić. 1/2 szklanki soku z wiśni zagotować z cukrem, do gorącego soku dodać żelatynę. Mieszać aż całość się rozpuści, a następnie wlać do pozostałego soku. Dodać wydrylowane wiśnie. Całość dobrze wymieszać i odstawić do lodówki na 20 minut. Na ostudzoną tartę wylewamy tężejący sok z wiśniami. Wkładamy do lodówki na godzinę

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY