Podobieństwa przyczyn rewolucji amerykańskiej i francuskiej


Więcej zszywek z tablicy

Mniam Mniam

Kliknij w obrazek i zobacz ...
Puszyste ciasto z truskawka...
Sałatka grecka składniki:

...
Składniki:
1 opakowanie pie...
Ciasto bez dna. Tak najłatw...
Caponata
Jak zaskoczyć swoich gości ...
Pomysł zaczerpnięty ze zszy...
Jajka zapiekane na ciescie ...
Extra przekąska!
Składniki:...
...
Herbatnik w czekoladzie , l...
Tarta z kurczakiem i warzyw...
Bułki z wkładką

     4 buł...
Pizza chłopska z patelni
(p...
Robiłam te kanapki już nie ...
Deser Bananowy

Potrzebne n...
Pierś z warzywami i serem w...
Chlebowe misie!!!! ♥ Składn...
Oponki serowe. 
Składniki n...
pomysłowe..
zupa serowa! W 1,25 l bulio...
TORT ZAMEK
Placki jogurtowe z truskawk...
...
Pishinger z masą z mleka w ...
jomima

jomima od anusiek20

Dodane 7.06 o 15:58
Obserwuj
Składniki:
1 opakowanie pierożków tortellini
2 duże pomidory
1 ogórek
1 puszka kukurydzy
100 g polędwicy sopockiej
100 g sera gouda
2 ząbki czosnku
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu
sól, pieprz, zioła prowansalskie

Pierożki gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Następnie przelewamy je zimna wodą.
Pomidory myjemy i kroimy w kostkę (możemy również sparzyć i obrać pomidory).
Ogórka myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
Polędwicę sopocką i ser gouda również kroimy w kostkę.
Do miski wrzucamy odcedzoną z zalewy kukurydzę, dodajemy tortellini, pomidory, ogórka, polędwicę i ser.
W małej miseczce mieszamy majonez, jogurt, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Mieszamy i dodajemy sos do sałatki. Mieszamy sałatkę dokładnie, by się połączyła z sosem.

Składniki:

1 opakowanie pierożków tortellini
2 duże pomidory
1 ogórek
1 puszka kukurydzy
100 g polędwicy sopockiej
100 g sera gouda
2 ząbki czosnku
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu
sól, pieprz, zioła prowansalskie

Pierożki gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Następnie przelewamy je zimna wodą.
Pomidory myjemy i kroimy w kostkę (możemy również sparzyć i obrać pomidory).
Ogórka myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
Polędwicę sopocką i ser gouda również kroimy w kostkę.
Do miski wrzucamy odcedzoną z zalewy kukurydzę, dodajemy tortellini, pomidory, ogórka, polędwicę i ser.
W małej miseczce mieszamy majonez, jogurt, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Mieszamy i dodajemy sos do sałatki. Mieszamy sałatkę dokładnie, by się połączyła z sosem.

Zgłoś naruszenie

jomima

tez jadlam. pyyysznosci :] a niedlugo zrobie sama

 |  7.06 o 15:59  

imara

Robiłam wczoraj, jest naprawdę smaczna!

 |  14.05 o 8:26  

klaudus20

Robiłam ją dopiero raz, ale jest świetna (z mieszanych pierożków: szynka i ser). Przede wszystkim lekka i moim zdaniem nie wymaga już majonezu. Zdecydowanie będę robić ją częściej.

 |  6.05 o 23:59  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: