Więcej zszywek z tablicy

Jedzenie

Gofry kojarzą mi się przede...
Mmm cudne deserki <3
żelki
Owoce
Kolorowe szaszłyki
Mini wrapy
Owocowe drinki
Lody
Omlety trochę inaczej...
Przepis
placek z wiórkami n...
Kolorowo= zdrowo :D
Czekoladowa żabka :)
Tyyyle pyszności :D
BUTTERBEER / KREMOWE PIWO

...
Lody z jagodamiii :)
tort czekoladowo miętowy
Sk...
Fioletowy tort
Składniki:
100 g herbatnikó...
Zielony, pyszny drink o lek...
Dietetyczne ciasto z malina...
deserek :)
"Przepis jest prosty -...
Babeczkowy paw
Owocowy deser
Niebiański deser
Pudding z nutellą
Ciekawska

Ciekawska od miszlaa

Dodane 28.08 o 15:02
Obserwuj
Składniki:
100 g herbatników
250 g serka mascarpone
200 ml śmietanki kremówki (można więcej)
3 łyżki cukru trzcinowego (można dać zwykły, nie lubię słodkich lodów)
3 łyżki mocnego espresso
1 łyżka likieru Baileys (można pominąć)
1 banan (następnym razem dam dwa)
Serek mascarpone i śmietanę kremówkę umieścić w dzieży miksera i wymieszać. Dodać cukier i wszystko ubić na dużych obrotach na puszystą masę (ok. 5 minut). Następnie dodać likier i espresso i jeszcze chwilę ubijać.

Na końcu łyżką wmieszać banana pokrojonego na niewielkie kawałki.

Naczynie żaroodporne lub pudełko do przechowywania żywności wyłożyć folią aluminiową i wylać na nią masę kawową. Wyrównać i wstawić do zamrażalnika na 2-3 godziny, aż stężeje.

Następnie wyjąć masę z folią z naczynia, na wierzchu masy ułożyć herbatniki, przyłożyć deskę do krojenia i odwrócić spodem do góry. Zdjąć folię i ułożyć drugą warstwę herbatników. Docisnąć. Chwilę odczekać, aż masa lekko się stopi na wierzchu i herbatniki się do niej przykleją. Pokroić według herbatników na kostki, obłożyć je folia spożywczą i wstawić do zamrażalki.

Przed podaniem wyjąć z zamrażalnika i odstawić na chwilę, żeby lody zmiękły.

Smacznego!

Składniki:

100 g herbatników
250 g serka mascarpone
200 ml śmietanki kremówki (można więcej)
3 łyżki cukru trzcinowego (można dać zwykły, nie lubię słodkich lodów)
3 łyżki mocnego espresso
1 łyżka likieru Baileys (można pominąć)
1 banan (następnym razem dam dwa)
Serek mascarpone i śmietanę kremówkę umieścić w dzieży miksera i wymieszać. Dodać cukier i wszystko ubić na dużych obrotach na puszystą masę (ok. 5 minut). Następnie dodać likier i espresso i jeszcze chwilę ubijać.

Na końcu łyżką wmieszać banana pokrojonego na niewielkie kawałki.

Naczynie żaroodporne lub pudełko do przechowywania żywności wyłożyć folią aluminiową i wylać na nią masę kawową. Wyrównać i wstawić do zamrażalnika na 2-3 godziny, aż stężeje.

Następnie wyjąć masę z folią z naczynia, na wierzchu masy ułożyć herbatniki, przyłożyć deskę do krojenia i odwrócić spodem do góry. Zdjąć folię i ułożyć drugą warstwę herbatników. Docisnąć. Chwilę odczekać, aż masa lekko się stopi na wierzchu i herbatniki się do niej przykleją. Pokroić według herbatników na kostki, obłożyć je folia spożywczą i wstawić do zamrażalki.

Przed podaniem wyjąć z zamrażalnika i odstawić na chwilę, żeby lody zmiękły.

Smacznego!

Zszywka przypięta także na tablicach:
Ulubione Kuchnia Słodkości Pomysły +38 innych
Zgłoś naruszenie

nusialek

tak ja poprostu pycha tylko trzyba w lodówce trzymać 30 min

 |  23.08 o 16:59  

sosososxd

robił ktoś ?

 |  19.08 o 16:05  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: