Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

kurczaczki:)
schrupałby ! 
Ciasto:

1 sz...
Składniki

2 - piersi z kur...
...
Skórka pomarańczowa kandyzo...
frugotka

frugotka od gosza_k

Dodane 2.01 o 22:30
Obserwuj
Składniki

2 - piersi z kurczaka
6 liści - sałaty
1 - pomidor
1 łyżeczka - masła
1/8 szklanki - ciepłej wody
1 szklanka - mąki pszennej pełnoziarnistej
1 - ogórek
1 ząbek - czosnku
1 - mały jogurt naturalny
do smaku - sól i pieprz
2 łyżeczki - słodkiej papryki
1 szczypta - chili
4 łyżki - mielonego kminu
1 łyżka - oliwy
3 łyżki - soku z limonki
1 - czerwona sałata
Sposób przygotowania :

Pokrojonego w paski kurczaka wrzuć do miski, zalej oliwą i sokiem z limonki.  Dodaj przyprawy, wymieszaj i odstaw do marynowania na minimum godzinę. Następnie usmaż przez około 5 minut w małej ilości oliwy, na teflonowej patelni. 
Obierz ogórka i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Lekko posól i odstaw na chwilę, aż ogórek puści sok. Następnie odciśnij nadmiar wody. Odciśniętego ogórka  dodaj do jogurtu. Wyciśnij czosnek, dodaj do masy jogurtowo-ogórkowej. Dodaj sól, pieprz i szczyptę kuminu. Wymieszaj i odstaw na godzinę. 
Mąkę rozrób z masłem, solą i wodą. Zagnieć ciasto W razie potrzeby dodaj jeszcze wody – konsystencją powinno przypominać ciasto na pierogi. Wyrobione ciasto zostaw na 20 minut. Następnie podziel ciasto na dwie części i z każdej rozwałkuj cienki placek. Podczas wałkowania podsyp mąką, tak by ciasto nie lepiło się do wałka i stolnicy. Gotowe placki smaż na dobrze rozgrzanej teflonowej patelni bez tłuszczu. Gdy tylko na ich powierzchni pojawią się bąble, przewróć je  na drugą stronę.  Nie należy ich za długo smażyć, ponieważ robią się suche i łamliwe. 
Na gotowy placek na...

Składniki


2 - piersi z kurczaka
6 liści - sałaty
1 - pomidor
1 łyżeczka - masła
1/8 szklanki - ciepłej wody
1 szklanka - mąki pszennej pełnoziarnistej
1 - ogórek
1 ząbek - czosnku
1 - mały jogurt naturalny
do smaku - sól i pieprz
2 łyżeczki - słodkiej papryki
1 szczypta - chili
4 łyżki - mielonego kminu
1 łyżka - oliwy
3 łyżki - soku z limonki
1 - czerwona sałata
Sposób przygotowania :

Pokrojonego w paski kurczaka wrzuć do miski, zalej oliwą i sokiem z limonki. Dodaj przyprawy, wymieszaj i odstaw do marynowania na minimum godzinę. Następnie usmaż przez około 5 minut w małej ilości oliwy, na teflonowej patelni.
Obierz ogórka i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Lekko posól i odstaw na chwilę, aż ogórek puści sok. Następnie odciśnij nadmiar wody. Odciśniętego ogórka dodaj do jogurtu. Wyciśnij czosnek, dodaj do masy jogurtowo-ogórkowej. Dodaj sól, pieprz i szczyptę kuminu. Wymieszaj i odstaw na godzinę.
Mąkę rozrób z masłem, solą i wodą. Zagnieć ciasto W razie potrzeby dodaj jeszcze wody – konsystencją powinno przypominać ciasto na pierogi. Wyrobione ciasto zostaw na 20 minut. Następnie podziel ciasto na dwie części i z każdej rozwałkuj cienki placek. Podczas wałkowania podsyp mąką, tak by ciasto nie lepiło się do wałka i stolnicy. Gotowe placki smaż na dobrze rozgrzanej teflonowej patelni bez tłuszczu. Gdy tylko na ich powierzchni pojawią się bąble, przewróć je na drugą stronę. Nie należy ich za długo smażyć, ponieważ robią się suche i łamliwe.
Na gotowy placek na...

Zszywka przypięta także na tablicach:
Ulubione Jedzonko :P Kuchnia przepisy +31 innych
Zgłoś naruszenie

nanie

a co jest dalej?.. :(

 |  2.01 o 23:33  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: