Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Czeska wiśnia
Składniki:
he...
znalezione w internecie;p
l...
Najprostszy, śmietankowy se...
Pomarańczowy sos z kurczaka...
Przepisy na DIPY:
Dip ogórk...
PotrawyRegionalne: KURCZAK ...
Zupa serowa przepis
Składni...
Mojito truskawkowe Składnik...
 



Lemoniada jagodowa

20...
 



Paella z kurczakiem, w...
Składniki:

2 torebki ryżu ...
Smoothie bananowe z mango

...
3Bit

Składniki:

- duże op...
Drożdżowe racuchy z jabłkam...
Wytrawne naleśniki ze szpin...
SKŁADNIKI
⅓ mniejszego, wyp...
tortille z kurczakiem
Skład...
Donaty bananowe z dodatkiem...
Krucha sałatka z panierowan...
Składniki
500 g filetów z k...
cudowny ;)
Kur­czak w sosie czosnkowym...
PITA

SKŁADNIKI

350 g mąki...
ENCHILADA Z KURCZAKIEM
Zapi...
ekstra Sernik Raffaello na ...
Sałatka z kurczakiem, anana...
rudarita

rudarita od MaJe_CzKa222

Dodane 18.06 o 17:26
Obserwuj
Składniki:

2 torebki ryżu (200g)1 łyżeczka kurkumy3 jajka2-3 cebulki dymki (białe i zielone części)6 łyżek sosu sojowego2 łyżki oleju sezamowego2 ząbki czosnku1/2 łyżeczki mielonego imbiru1/2 łyżeczki chili w proszkuszczypta cukru (najlepiej brązowego ale niekoniecznie)sezam do posypania (opcjonalnie)olej lub oliwa do smażeniadodatki do wyboru (warzywne, rybne lub mięsne): gotowe mieszanki warzyw mrożone, pierś z kurczaka, boczek, mielone mięso wieprzowe, łosoś, krewetki, brokuły, kalafior, por, kiełki, pędy bambusa, papryka, marchewka, fasolka szparagowa, mrożony groszek, rzodkiewka i inne.

Ryż gotujemy w osolonym wrzątku wraz z łyżeczką kurkumy przez 1-2 minuty krócej niż podano na opakowaniu. W czasie gdy ryż się gotuje, roztrzepujemy jajka i dodajemy do nich 2 łyżki sosu sojowego. Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju i gdy będzie gorący wlewamy jajka. Smażymy omlet – czekamy aż zetną się prawie całe i przekręcamy omlet na drugą stronę. Smażymy jeszcze chwilkę i zdejmujemy. Na woku lub bardzo dużej patelni ponownie rozgrzewamy mocno olej. Gdy będzie skwierczał dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, a za chwilę mięso (jeśli używamy). Solimy. Podsmażamy przez chwilę i dodajemy najtwardsze warzywa (np.: marchewka, kalafior). Ja tym razem użyłam samych warzyw. Cały czas mieszając, dodając stopniowo miększe warzywa i pokrojoną dymkę. Jeśli używamy warzyw mrożonych, nie musimy ich rozmrażać pod warunkiem, że dodajemy je partiami (musi się smażyć, a nie gotować). Omlet kroimy w paski i dodajemy do warzyw. Ugotowany ryż odcedzamy i wsypujemy na wok. Polewamy całość sosem stworzonym z 4 łyżek sosu sojowego, 2 łyżek oleju sezamowego, chili, imbiru, cukru i wyciśniętych czosnków. Mieszamy całość. Smażony ryż posypujemy sezamem i od razu podajemy.

Składniki:


2 torebki ryżu (200g)1 łyżeczka kurkumy3 jajka2-3 cebulki dymki (białe i zielone części)6 łyżek sosu sojowego2 łyżki oleju sezamowego2 ząbki czosnku1/2 łyżeczki mielonego imbiru1/2 łyżeczki chili w proszkuszczypta cukru (najlepiej brązowego ale niekoniecznie)sezam do posypania (opcjonalnie)olej lub oliwa do smażeniadodatki do wyboru (warzywne, rybne lub mięsne): gotowe mieszanki warzyw mrożone, pierś z kurczaka, boczek, mielone mięso wieprzowe, łosoś, krewetki, brokuły, kalafior, por, kiełki, pędy bambusa, papryka, marchewka, fasolka szparagowa, mrożony groszek, rzodkiewka i inne.

Ryż gotujemy w osolonym wrzątku wraz z łyżeczką kurkumy przez 1-2 minuty krócej niż podano na opakowaniu. W czasie gdy ryż się gotuje, roztrzepujemy jajka i dodajemy do nich 2 łyżki sosu sojowego. Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju i gdy będzie gorący wlewamy jajka. Smażymy omlet – czekamy aż zetną się prawie całe i przekręcamy omlet na drugą stronę. Smażymy jeszcze chwilkę i zdejmujemy. Na woku lub bardzo dużej patelni ponownie rozgrzewamy mocno olej. Gdy będzie skwierczał dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, a za chwilę mięso (jeśli używamy). Solimy. Podsmażamy przez chwilę i dodajemy najtwardsze warzywa (np.: marchewka, kalafior). Ja tym razem użyłam samych warzyw. Cały czas mieszając, dodając stopniowo miększe warzywa i pokrojoną dymkę. Jeśli używamy warzyw mrożonych, nie musimy ich rozmrażać pod warunkiem, że dodajemy je partiami (musi się smażyć, a nie gotować). Omlet kroimy w paski i dodajemy do warzyw. Ugotowany ryż odcedzamy i wsypujemy na wok. Polewamy całość sosem stworzonym z 4 łyżek sosu sojowego, 2 łyżek oleju sezamowego, chili, imbiru, cukru i wyciśniętych czosnków. Mieszamy całość. Smażony ryż posypujemy sezamem i od razu podajemy.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY