Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia :)

Składniki (na 8 naleśników)...
Składniki: (porcja na patel...
Składniki:

25 dag mąki
½ ł...
Składniki:

    4 kiwi
    ...
Oponki z serem białym:
ser ...
Pieguski:
 Składniki:
15 dk...
Składniki:  *500g mąki psze...
Składniki:
*200ml (niepełna...
5 paczek herbatników 4 żółt...
Żelki colowe
Składniki:
100...
-2 szklanki mąki
-pół szkal...
Ekspresowe lody przygotowan...
Składniki:
2 galaretki cytr...
To kolejny przepis na ciast...
Snickers - bez pieczenia

S...
silikonowe foremki do lodu ...
xD.
mniam...
paula111111111111

paula111111111111

Dodane 29.05 o 19:19
Obserwuj
Składniki:
*200ml (niepełna szklanka) śmietany kremówki;
*szklanka cukru (jeśli wolisz kruche i mniej ciągnące się krówki – dodaj więcej cukru);
*¾ kostki masła;
*opakowanie cukru waniliowego (opcjonalnie).

Przygotowanie: 
Wszystkie składniki rozpuść w garnku (zacznij od masła, dodaj cukier i na koniec śmietanę) i gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając. Rób to do czasu, aż masa stanie się jednolita i nabierze brązowego koloru. Im dłużej będziesz ją gotować, tym cukierki będą bardziej kruche, dlatego jeśli wolisz „ciągnącą się” wersję – nie przesadź z czasem gotowania.
Tak przygotowaną masę zdejmij z ognia, wylej do wyłożonej folią aluminiową formy do pieczenia i odstaw do ostygnięcia. Kiedy całość stężeje – pokrój na małe prostokąty – przed krojeniem najlepiej zamocz nóż w zimnej wodzie, żeby nie kleił się do masy krówkowej. Jeśli chcesz, żeby krówki przypominały sklepowe mordoklejki możesz owinąć je w kolorowe papierki.

Składniki:

*200ml (niepełna szklanka) śmietany kremówki;
*szklanka cukru (jeśli wolisz kruche i mniej ciągnące się krówki – dodaj więcej cukru);
*¾ kostki masła;
*opakowanie cukru waniliowego (opcjonalnie).

Przygotowanie:
Wszystkie składniki rozpuść w garnku (zacznij od masła, dodaj cukier i na koniec śmietanę) i gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając. Rób to do czasu, aż masa stanie się jednolita i nabierze brązowego koloru. Im dłużej będziesz ją gotować, tym cukierki będą bardziej kruche, dlatego jeśli wolisz „ciągnącą się” wersję – nie przesadź z czasem gotowania.
Tak przygotowaną masę zdejmij z ognia, wylej do wyłożonej folią aluminiową formy do pieczenia i odstaw do ostygnięcia. Kiedy całość stężeje – pokrój na małe prostokąty – przed krojeniem najlepiej zamocz nóż w zimnej wodzie, żeby nie kleił się do masy krówkowej. Jeśli chcesz, żeby krówki przypominały sklepowe mordoklejki możesz owinąć je w kolorowe papierki.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Żarełko Kuchnia Piękne jedzenie Pomysły +63 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: