Więcej zszywek z tablicy

coś na ząb

Ściągawka jak zrobić idealn...
Sałatka warstwowa z ananase...
jajko w bułce
szybka sałatka z tuńczykiem
chrupiące owsiane ciasteczka
Wafle karmelowe :
Masa: 
1l...
Składniki:

700 g sera miel...
Rumba
"SZALONA DZIEWICA"...
sałatka z brokułami i serem...
Składniki na ciasto

3/4 sz...
Tort wiosenny
(przepis po k...
Próbował ktoś ? Jest pyszne...
Tort jogurtowo-truskawkowy
...
Sernik pomarańczowy z kawow...
Sernik krówkowy.
Przepis po...
Tort kokosowy.
Przepis po k...
Sernik cappuccino z pomarań...
Zajebiste Bułki nadziewane ...
JEDEN ZIEMNIAK A MOŻE BYĆ T...
Likier czekoladowy

Składni...
Likier czekoladowo kokosowy...
Domowa nalewka malinowa – p...
200 g wiórków kokosowych
25...
farszerowana papryczka
Chleb pełnoziarnisty
Anka_2059

Anka_2059 od kangur

Dodane 16.12 o 18:11
Obserwuj
składniki:

220 g letniej wody
1 łyżeczka cukru
20 g świeżych drożdży
400 g mąki pszennej
30 g oliwy z oliwek
1 łyżeczka soli
250 g sera mozzarella
300 g rozdrobnionych pomidorów
8 karczochów
50 g pieczarek
50 g czarnych oliwek
5 - 6 anchois
1 szczypta soli
40 g oliwy z oliwek extra virgin

przygotowanie:

zmiksować wodę, cukier i drożdże na ciasto. następnie dodać mąkę, oliwę z oliwek i sól, wyrabiać przez 2 minuty. ciasto przełożyć do posmarowanej odrobiną oliwy dużej miski i uformować kulę. przykryć miskę folią spożywczą i pozostawić na 2 godziny do wyrośnięcia.

nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni c. ciasto rozwałkować na opruszonej mąką powierzchni na cienki prostokąt (o grubości ok. 1 cm), ułożyć na blasze przykrytej papierem do pieczenia. brzegi ciasta wywinąć ku górze. na cieście ułożyć pomidory, pokrojone w plastry karczochy, pieczarki, oliwki, anchois i pokrojony ser mozzarella. posolić i polać 4 łyżkami oliwy z oliwek. piec we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 220°c przez około 20 - 25 minut.

składniki:


220 g letniej wody
1 łyżeczka cukru
20 g świeżych drożdży
400 g mąki pszennej
30 g oliwy z oliwek
1 łyżeczka soli
250 g sera mozzarella
300 g rozdrobnionych pomidorów
8 karczochów
50 g pieczarek
50 g czarnych oliwek
5 - 6 anchois
1 szczypta soli
40 g oliwy z oliwek extra virgin

przygotowanie:

zmiksować wodę, cukier i drożdże na ciasto. następnie dodać mąkę, oliwę z oliwek i sól, wyrabiać przez 2 minuty. ciasto przełożyć do posmarowanej odrobiną oliwy dużej miski i uformować kulę. przykryć miskę folią spożywczą i pozostawić na 2 godziny do wyrośnięcia.

nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni c. ciasto rozwałkować na opruszonej mąką powierzchni na cienki prostokąt (o grubości ok. 1 cm), ułożyć na blasze przykrytej papierem do pieczenia. brzegi ciasta wywinąć ku górze. na cieście ułożyć pomidory, pokrojone w plastry karczochy, pieczarki, oliwki, anchois i pokrojony ser mozzarella. posolić i polać 4 łyżkami oliwy z oliwek. piec we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 220°c przez około 20 - 25 minut.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY