Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Bruschetta z łososiem wędzo...
Tarta z owocami lata i muse...
Wiosenne sałatki
Szybki deser :)
  



ZAPOMNIANY DESER 

S...
Deser z galaretki na Walent...
Składniki:

1 1/3 szklanki ...
Galaretka kawowo-czekoladow...
CIASTO Z RURKAMI BEZ PIECZE...
Zupy krem :)
Tarta Capriciosa 

Tarta:
-...
Dla znudzonych kanapkami z ...
Przepis na: Naleśnikowa sza...
DESER Z BEZAMI

Składniki:
...
Deser Bogów

- mały jogurt ...
Może komuś się przyda
Zapiekane naleśniki z kurcz...
Oczyszczanie organizmu. Chy...
roladki z tortilli z tuńczy...
Sałatka gyros

Składniki:

...
Faszerowana Bagietka na Cie...
ROLADKI Z TORTILLI Z SZYNKĄ...
Kojarzycie rollsy z Pizza H...
placuszki brokułowe... 
pot...
MUFFINKI KAKAOWO-SEROWE

Sk...
Sałatka z serem i pieczarka...
MaJe_CzKa222

MaJe_CzKa222

Dodane 6.09 o 14:17
Obserwuj
Składniki:

4 piersi z kurczaka

8 -12 plastrów sera (może być gouda)

duży pęczek pietruszki

2 łyżki oliwy z oliwek (pietruszkę z oliwą zblenderować na jednolitą pastę, posolić szczyptą soli)

1 średnia cebula

sól

pieprz

1 szklanka płatków kukurydzianych do panierki (rozdrobnione na mniejsze kawałeczki)

ok. 2 łyżki oleju do  posmarowania rolad

1. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i zeszklić ze szczyptą soli.

2. Każdą pierś z kurczaka rozbić między dwoma dużymi arkuszami folii spożywczej na cienkie płaty. 

Górną folię zdjąć. 

3. Posolić i popieprzyć mięso.

4. 1/4 pasty z pietruszki rozetrzeć po mięsie pozostawiając ok. 1,5 cm rantu z każdej strony.

5. Posypać równomiernie 1/4 cebulki.

6. Na paście rozłożyć ser.

7. Przy pomocy folii, na której leży filet, zwinąć roladkę. Posolić i popieprzyć ją z wierzchu.

8. Rozdrobnić płatki kukurydziane (corn flakes): włożyć ok. szklankę płatków do worka i przejechać je kilka razy wałkiem do ciasta.

9. Roladki posmarować oliwą i obsypać corn flakes'ami.

10. Wszystkie tak przygotowane roladki włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temp. 180 stopni ok. 30 minut.

11. Serwować przekrojone po skosie na pół.

Składniki:


4 piersi z kurczaka

8 -12 plastrów sera (może być gouda)

duży pęczek pietruszki

2 łyżki oliwy z oliwek (pietruszkę z oliwą zblenderować na jednolitą pastę, posolić szczyptą soli)

1 średnia cebula

sól

pieprz

1 szklanka płatków kukurydzianych do panierki (rozdrobnione na mniejsze kawałeczki)

ok. 2 łyżki oleju do  posmarowania rolad

1. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i zeszklić ze szczyptą soli.

2. Każdą pierś z kurczaka rozbić między dwoma dużymi arkuszami folii spożywczej na cienkie płaty. 

Górną folię zdjąć. 

3. Posolić i popieprzyć mięso.

4. 1/4 pasty z pietruszki rozetrzeć po mięsie pozostawiając ok. 1,5 cm rantu z każdej strony.

5. Posypać równomiernie 1/4 cebulki.

6. Na paście rozłożyć ser.

7. Przy pomocy folii, na której leży filet, zwinąć roladkę. Posolić i popieprzyć ją z wierzchu.

8. Rozdrobnić płatki kukurydziane (corn flakes): włożyć ok. szklankę płatków do worka i przejechać je kilka razy wałkiem do ciasta.

9. Roladki posmarować oliwą i obsypać corn flakes'ami.

10. Wszystkie tak przygotowane roladki włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temp. 180 stopni ok. 30 minut.

11. Serwować przekrojone po skosie na pół.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Aneta5390
Dreamss1234
Dansiag
gienkaful
maximerider
dziunka29
onna61
kat_buk90
gusion
magie4

oraz 141 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY