Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

CIASTO BŁOTA MISSISIPI

Cia...
zapiekanka z serem , szpina...
Przepis na zapiekankę makar...
Jajka w szynce 
1. Jajka ug...
Ruloniki z szynki


15 duży...
 DIETETYCZNE CIASTECZKA OWS...
Super łatwy i szybki przepi...
Pyszna i lekka sałatka grec...
Owocowe parfait ze świeżymi...
 



Gęsie łapki
Składniki:...
Składniki:

200 g gorzkiej ...
Składniki:

2 szklanki ugot...
Składniki:
100 g herbatnikó...
CIASTO BŁOTA MISSISIPI

Cia...
Udka kurczaka pieczone w so...
Ciasto francuskie z brokułe...
Salatka makaronowa z kurcza...
Składniki:

4 piersi z kurc...
Składniki na ok 12 dużych b...
SAŁATKA Z RUKOLĄ, WINOGRONA...
 



Kurczak w sosie camemb...
Składniki:

Bochenek włoski...
koperty z pesto, pomidorami...
SKŁADNIKI

 4 PORCJE

500 g...
Kotlety schabowe z pieczark...
pyszneee!
MaJe_CzKa222

MaJe_CzKa222

Dodane 6.09 o 14:17
Obserwuj
Składniki:

4 piersi z kurczaka

8 -12 plastrów sera (może być gouda)

duży pęczek pietruszki

2 łyżki oliwy z oliwek (pietruszkę z oliwą zblenderować na jednolitą pastę, posolić szczyptą soli)

1 średnia cebula

sól

pieprz

1 szklanka płatków kukurydzianych do panierki (rozdrobnione na mniejsze kawałeczki)

ok. 2 łyżki oleju do  posmarowania rolad

1. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i zeszklić ze szczyptą soli.

2. Każdą pierś z kurczaka rozbić między dwoma dużymi arkuszami folii spożywczej na cienkie płaty. 

Górną folię zdjąć. 

3. Posolić i popieprzyć mięso.

4. 1/4 pasty z pietruszki rozetrzeć po mięsie pozostawiając ok. 1,5 cm rantu z każdej strony.

5. Posypać równomiernie 1/4 cebulki.

6. Na paście rozłożyć ser.

7. Przy pomocy folii, na której leży filet, zwinąć roladkę. Posolić i popieprzyć ją z wierzchu.

8. Rozdrobnić płatki kukurydziane (corn flakes): włożyć ok. szklankę płatków do worka i przejechać je kilka razy wałkiem do ciasta.

9. Roladki posmarować oliwą i obsypać corn flakes'ami.

10. Wszystkie tak przygotowane roladki włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temp. 180 stopni ok. 30 minut.

11. Serwować przekrojone po skosie na pół.

Składniki:


4 piersi z kurczaka

8 -12 plastrów sera (może być gouda)

duży pęczek pietruszki

2 łyżki oliwy z oliwek (pietruszkę z oliwą zblenderować na jednolitą pastę, posolić szczyptą soli)

1 średnia cebula

sól

pieprz

1 szklanka płatków kukurydzianych do panierki (rozdrobnione na mniejsze kawałeczki)

ok. 2 łyżki oleju do  posmarowania rolad

1. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i zeszklić ze szczyptą soli.

2. Każdą pierś z kurczaka rozbić między dwoma dużymi arkuszami folii spożywczej na cienkie płaty. 

Górną folię zdjąć. 

3. Posolić i popieprzyć mięso.

4. 1/4 pasty z pietruszki rozetrzeć po mięsie pozostawiając ok. 1,5 cm rantu z każdej strony.

5. Posypać równomiernie 1/4 cebulki.

6. Na paście rozłożyć ser.

7. Przy pomocy folii, na której leży filet, zwinąć roladkę. Posolić i popieprzyć ją z wierzchu.

8. Rozdrobnić płatki kukurydziane (corn flakes): włożyć ok. szklankę płatków do worka i przejechać je kilka razy wałkiem do ciasta.

9. Roladki posmarować oliwą i obsypać corn flakes'ami.

10. Wszystkie tak przygotowane roladki włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temp. 180 stopni ok. 30 minut.

11. Serwować przekrojone po skosie na pół.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
emka03
jodt96
justyna008
gienkaful
GiovannaSosnowska
easytolove
anetaen_
Janusz125
Bufetka
VajolaVajola

oraz 140 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY