Więcej zszywek z tablicy

eat

.com
domowe pasty :)
Składniki:

4 piersi z kurc...
Piersi kurczaka w sosie jog...
MUFFINKI KAKAOWO-SEROWE

Sk...
ROLADKI Z TORTILLI Z SZYNKĄ...
placuszki brokułowe... 
pot...
Lubicie twarożki? Mamy dla ...
Szybka sałatka a do niej so...
Ciasto francuskie z kurczak...
Pyszne Pasty Kanapkowe: TOP...
...
Pasty naturalne do zrobieni...
koktajle ❤️
fasolka szparagowa z bułka ...
Pomysły na obiad dla rodzin...
ryż z kurczakiem, marchewką...
10 pokarmów które są zdrowe...
Co pić, żeby mieć piękną cerę?
lunchbox
przyprawy
imprezowe zestawy
Chrupiące pieczarki w serow...
nata____

nata____ od MaJe_CzKa222

Dodane 6.01 o 20:38
Obserwuj
Składniki:

4 piersi z kurczaka

8 -12 plastrów sera (może być gouda)

duży pęczek pietruszki

2 łyżki oliwy z oliwek (pietruszkę z oliwą zblenderować na jednolitą pastę, posolić szczyptą soli)

1 średnia cebula

sól

pieprz

1 szklanka płatków kukurydzianych do panierki (rozdrobnione na mniejsze kawałeczki)

ok. 2 łyżki oleju do  posmarowania rolad

1. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i zeszklić ze szczyptą soli.

2. Każdą pierś z kurczaka rozbić między dwoma dużymi arkuszami folii spożywczej na cienkie płaty. 

Górną folię zdjąć. 

3. Posolić i popieprzyć mięso.

4. 1/4 pasty z pietruszki rozetrzeć po mięsie pozostawiając ok. 1,5 cm rantu z każdej strony.

5. Posypać równomiernie 1/4 cebulki.

6. Na paście rozłożyć ser.

7. Przy pomocy folii, na której leży filet, zwinąć roladkę. Posolić i popieprzyć ją z wierzchu.

8. Rozdrobnić płatki kukurydziane (corn flakes): włożyć ok. szklankę płatków do worka i przejechać je kilka razy wałkiem do ciasta.

9. Roladki posmarować oliwą i obsypać corn flakes'ami.

10. Wszystkie tak przygotowane roladki włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temp. 180 stopni ok. 30 minut.

11. Serwować przekrojone po skosie na pół.

Składniki:


4 piersi z kurczaka

8 -12 plastrów sera (może być gouda)

duży pęczek pietruszki

2 łyżki oliwy z oliwek (pietruszkę z oliwą zblenderować na jednolitą pastę, posolić szczyptą soli)

1 średnia cebula

sól

pieprz

1 szklanka płatków kukurydzianych do panierki (rozdrobnione na mniejsze kawałeczki)

ok. 2 łyżki oleju do  posmarowania rolad

1. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i zeszklić ze szczyptą soli.

2. Każdą pierś z kurczaka rozbić między dwoma dużymi arkuszami folii spożywczej na cienkie płaty. 

Górną folię zdjąć. 

3. Posolić i popieprzyć mięso.

4. 1/4 pasty z pietruszki rozetrzeć po mięsie pozostawiając ok. 1,5 cm rantu z każdej strony.

5. Posypać równomiernie 1/4 cebulki.

6. Na paście rozłożyć ser.

7. Przy pomocy folii, na której leży filet, zwinąć roladkę. Posolić i popieprzyć ją z wierzchu.

8. Rozdrobnić płatki kukurydziane (corn flakes): włożyć ok. szklankę płatków do worka i przejechać je kilka razy wałkiem do ciasta.

9. Roladki posmarować oliwą i obsypać corn flakes'ami.

10. Wszystkie tak przygotowane roladki włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temp. 180 stopni ok. 30 minut.

11. Serwować przekrojone po skosie na pół.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Pomysły jedzenie Przepisy Miesa +85 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY