Sztuczna inteligencja, która pisze wypracowania: jak działa oraz jakie ma wady i zalety?


Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

zobaczyłam podobna na Inter...
Tarta jogurtowa z granatem,...
Koktajl jagodowo - malinowy...
Zdrowy sernik straciatella ...
Mrożone truskawki, jogurt g...
NESQUIK – CIASTO CZEKOLADOW...
Sernik jogurtowy "trzy...
☺☺☺☺☺
Zdrowe frytki
Zdrowe frytki...
zapiekanka z mięsem
Składniki:

500 g piersi z ...
Składniki:

    4 kiwi
    ...
Cebulkę, czerwoną fasolkę, ...
róża z wytłoczek
...
lava cake", bo jak mag...
Ciasto z płatkami owsianymi...
ekologiczny kosz z wikliny ...
...
a_lii

a_lii od elililinka

Dodane 5.04 o 8:10
Obserwuj
Składniki:

500 g piersi z kurczaka
2 ząbki czosnku
1 mała czerwona cebula
1/2 papryki czerwonej
1/2 cukinii
1/2 brokuła
15 dkg sera żółtego (najlepiej 2 rodzaje)
sól i pieprz

sos beszamelowy

1 łyżka masła
1 łyżka mąki pszennej
300 ml mleka
sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej

Mięso oczyścić. Grubsze kawałki rozciąć wzdłuż na pół. Oprószyć solą i pieprzem. Natrzeć rozgniecionym czosnkiem. Ułożyć na dnie naczynia do zapiekania (spód naczynia można posmarować masłem).

Warzywa pokroić w grubszą kostkę. Wyłożyć na mięso i posolić. Ser zetrzeć na tarce. Przykryć nim warzywa. Przygotować sos.

Masło roztopić w garnuszku z grubym dnem. Wsypać mąkę. Dobrze wymieszać i smażyć około 1 minuty. Odstawić z ognia i dolać część mleka. Wymieszać, by nie powstały grudki. Postawić z powrotem na ogniu i mieszać aż sos zgęstnieje. Czynność powtórzyć z pozostałym mlekiem. Dodać sól, pieprz biały i gałkę muszkatołową.

Sos wylać na wierzch zapiekanki. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok 40 minut w temp. 180C.

Składniki:


500 g piersi z kurczaka
2 ząbki czosnku
1 mała czerwona cebula
1/2 papryki czerwonej
1/2 cukinii
1/2 brokuła
15 dkg sera żółtego (najlepiej 2 rodzaje)
sól i pieprz

sos beszamelowy

1 łyżka masła
1 łyżka mąki pszennej
300 ml mleka
sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej

Mięso oczyścić. Grubsze kawałki rozciąć wzdłuż na pół. Oprószyć solą i pieprzem. Natrzeć rozgniecionym czosnkiem. Ułożyć na dnie naczynia do zapiekania (spód naczynia można posmarować masłem).

Warzywa pokroić w grubszą kostkę. Wyłożyć na mięso i posolić. Ser zetrzeć na tarce. Przykryć nim warzywa. Przygotować sos.

Masło roztopić w garnuszku z grubym dnem. Wsypać mąkę. Dobrze wymieszać i smażyć około 1 minuty. Odstawić z ognia i dolać część mleka. Wymieszać, by nie powstały grudki. Postawić z powrotem na ogniu i mieszać aż sos zgęstnieje. Czynność powtórzyć z pozostałym mlekiem. Dodać sól, pieprz biały i gałkę muszkatołową.

Sos wylać na wierzch zapiekanki. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok 40 minut w temp. 180C.

Zgłoś naruszenie

warnasp

robiłam. pyszne

 |  15.04 o 11:39  

thsummerbody

wypróbuję na pewno :) !

 |  5.04 o 14:43  

czlik

przepyszne!

1  |  5.04 o 1:06  

AEJ

dobre :)

1  |  31.03 o 19:43  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: