Wywiad z doktorem Judymem


madi9011

madi9011 od FreePaula

Dodane 20.05 o 17:53
Obserwuj
Składniki:
500g truskawek, bez szypułek
400ml śmietany kremówki (48%)
3 pokruszone bezy
kilka listków mięty do przybrania

Przygotowanie:
Połowę truskawek rozetrzyj w mikserze na purée. Posiekaj pozostałe truskawki, zachowując 4 w całości, do dekoracji. Ubij śmietanę i ostrożnie wmieszaj truskawkowe purée i pokruszone bezy. Następnie wmieszaj ostrożnie posiekane truskawki. Podziel masę na 4 części i nałóż do schłodzonych kieliszków do wina. Ozdób pozostałymi czterema truskawkami i listkami mięty. Masę można przechowywać w lodówce, jednak nie dłużej niż 2 godziny.

Składniki:

500g truskawek, bez szypułek
400ml śmietany kremówki (48%)
3 pokruszone bezy
kilka listków mięty do przybrania

Przygotowanie:
Połowę truskawek rozetrzyj w mikserze na purée. Posiekaj pozostałe truskawki, zachowując 4 w całości, do dekoracji. Ubij śmietanę i ostrożnie wmieszaj truskawkowe purée i pokruszone bezy. Następnie wmieszaj ostrożnie posiekane truskawki. Podziel masę na 4 części i nałóż do schłodzonych kieliszków do wina. Ozdób pozostałymi czterema truskawkami i listkami mięty. Masę można przechowywać w lodówce, jednak nie dłużej niż 2 godziny.

Polubili: anusiek20
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: