Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

28 DNI Z TIFFANI ! ktos sie...
Przedstawiam Wam mój dzienn...
o mniam :p
zdrowe ciasteczka :)
pomysły na pożywne koktajle...
różyczki
Wegetariańskie placuszki z ...
kasza jaglana w wersji dla ...
SKŁADNIKI:
Biszkopt kakaowy...
Ancymon to deser, którym sw...
simple :P
ZIEMNIAKI PO MISTRZOWSKU - ...
PODSMAŻONY KURCZAK, TROCHĘ ...
Klasyka w najlepszym wydani...
1958danusia

1958danusia od nicole18

Dodane 19.10 o 11:57
Obserwuj
SKŁADNIKI:
Biszkopt kakaowy:
5 jajek
5 łyżek (90g) cukru
4 łyżki (80g) mąki tortowej
1½ łyżki (20g) kakao
1płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Beza z Prince Polo:
6 białek
1 szklanka (190g) cukru
5 małych lub 3 duże prince polo (około 150g)
100g wiórek kokosowych
100g orzechów włoskich
Krem:
150g margaryny*
150g masła
4 żółtka + 1,5 łyżki cukru**
8 łyżek rumu
1 puszka (510g) gotowej masy krówkowej
2 – 3 łyżki rumu
2 – 3 łyżki spirytusu
WYKONANIE:
Biszkopt kakaowy:
Białka ubić z cukrem na bardzo sztywną pianę. Dodać żółtka i jeszcze ubijać, do dokładnego wymieszania. Następnie dodać przesiane przez sitko: mąkę pszenną, kakao, proszek do pieczenia i bardzo delikatnie wymieszać (najlepiej drewnianą łyżką). Wylać do formy (wyłożonej papierem do pieczenia i natłuszczonej) o wymiarach ok.40cm na 24cm. Włożyć do lekko nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temperaturze 175 °C. do tzw. suchego patyczka.
Beza:
Białka ubić z cukrem na bardzo sztywną pianę. Do ubitej piany dodać pokrojone orzechy włoskie, kokos oraz pokruszone prince polo i bardzo delikatnie wymieszać (najlepiej drewnianą łyżką). Wylać do formy, wyłożonej papierem do pieczenia i natłuszczonej. Piec w temperaturze 175 °C około15 -20 min.( do zarumienienia )
Krem:
Masło i margarynę utrzeć na puszystą masę.
Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę
Do utartego tłuszczu dodawać po łyżce ubitych żółtek, cały czas ucierając. Następie dodawać porcjami masę krówkową. Na końcu dodać rum i spirytus (trzeba uważać żeby krem...

SKŁADNIKI:

Biszkopt kakaowy:
5 jajek
5 łyżek (90g) cukru
4 łyżki (80g) mąki tortowej
1½ łyżki (20g) kakao
1płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Beza z Prince Polo:
6 białek
1 szklanka (190g) cukru
5 małych lub 3 duże prince polo (około 150g)
100g wiórek kokosowych
100g orzechów włoskich
Krem:
150g margaryny*
150g masła
4 żółtka + 1,5 łyżki cukru**
8 łyżek rumu
1 puszka (510g) gotowej masy krówkowej
2 – 3 łyżki rumu
2 – 3 łyżki spirytusu
WYKONANIE:
Biszkopt kakaowy:
Białka ubić z cukrem na bardzo sztywną pianę. Dodać żółtka i jeszcze ubijać, do dokładnego wymieszania. Następnie dodać przesiane przez sitko: mąkę pszenną, kakao, proszek do pieczenia i bardzo delikatnie wymieszać (najlepiej drewnianą łyżką). Wylać do formy (wyłożonej papierem do pieczenia i natłuszczonej) o wymiarach ok.40cm na 24cm. Włożyć do lekko nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temperaturze 175 °C. do tzw. suchego patyczka.
Beza:
Białka ubić z cukrem na bardzo sztywną pianę. Do ubitej piany dodać pokrojone orzechy włoskie, kokos oraz pokruszone prince polo i bardzo delikatnie wymieszać (najlepiej drewnianą łyżką). Wylać do formy, wyłożonej papierem do pieczenia i natłuszczonej. Piec w temperaturze 175 °C około15 -20 min.( do zarumienienia )
Krem:
Masło i margarynę utrzeć na puszystą masę.
Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę
Do utartego tłuszczu dodawać po łyżce ubitych żółtek, cały czas ucierając. Następie dodawać porcjami masę krówkową. Na końcu dodać rum i spirytus (trzeba uważać żeby krem...

Zszywka przypięta także na tablicach:
Kuchnia Ulubione Słodkości dla siostry.. podróz kulinarna +30 innych
Zgłoś naruszenie

nicole18

Na końcu dodać rum i spirytus (trzeba uważać żeby krem się nie zważył). Składanie: Na biszkopt (jeżeli biszkopt wyjdzie Wam suchy należy go nasączyć np. zaparzoną herbatę) wyłożyć krem na to położyć bezę z prince-polo, całość polać zygzakami rozpuszczoną czekoladą lub polewą kakaową. Ciasto jest najlepsze na drugi dzień. * można użyć samego masła **nie trzeba dać. Bez żółtek krem będzie bardziej twardy (ale też bardzo smaczny, tak też robiłam), należy więc wyjąć ciasto z lodówki półgodziny przed podaniem ŻYCZĘ SMACZNEGO :)

 |  11.10 o 16:14  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: