Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

Składniki:

Ciasto I:
125 g...
DOBRANOC :)
Co myślicie o tej fryzurze?...
Najlepsze Ćwiczenia na Wewn...
Demons - Imagine Dragons (B...
Demons - Imagine Dragons (B...
Kings Of Leon - Sex on Fire
Kings Of Leon - Use Somebody
kobieta
jutro 0_o ;D
ioriel

ioriel od Olga_K

Dodane 20.05 o 11:13
Obserwuj
Składniki:

Ciasto I:
125 g ciasteczek maślanych w polewie czekoladowej (mlecznej lub gorzkiej)
150 g mąki
½ płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
75 g drobnego cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
125 g masła

Ciasto II:
200 g mąki
15 g kakao
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
125 g cukru
4 jajka
100 ml oleju
100 g jogurtu naturalnego

Warstwa I:
100 g mlecznej czekolady z nadzieniem jogurtowym
500 g truskawek
50 g cukru
1,5 łyżki żelatyny
400 g bitej śmietany (36%)

Warstwa II:
1 łyżka żelatyny
400 g jogurtu naturalnego
75 g cukru
100 g gorzkiej czekolady (70% kakao)

Dekoracja:
75 g gorzkiej czekolady
1 łyżka oleju
około 20 truskawek

Wykonanie:

Ciasto I:

    Ciasteczka maślane przesypać do torebki do mrożenia i rozdrobnić je wałkiem, tak aby pozostały widoczne kawałki ciasteczek.
    Przesiać mąkę do miski, dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto mikserem z końcówkami do ciasta. Dodać kawałeczki ciasteczek.
    Posypać blat mąką i chwilę ręcznie zagniatać ciasto. Przełożyć na blachę (o wymiarach 30 * 40 cm, natłuszczoną) i dostawić obręcz do ciasta.

Ciasto II:

    Połączyć mąkę, kakao i proszek do pieczenia, przesiać do miski. Dodać pozostałe składniki i wymieszać mikserem z końcówkami do ubijania na najwyższych obrotach przez 2 minuty.
    Ciasto równomiernie rozprowadzić na cieście I i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180oC (termo obieg 160oC) i piec przez około 30 minut.
    Ciasto zostawić na blasze do ostudzenia.

Warstwa I:

    Za po...

Składniki:


Ciasto I:
125 g ciasteczek maślanych w polewie czekoladowej (mlecznej lub gorzkiej)
150 g mąki
½ płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
75 g drobnego cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
125 g masła

Ciasto II:
200 g mąki
15 g kakao
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
125 g cukru
4 jajka
100 ml oleju
100 g jogurtu naturalnego

Warstwa I:
100 g mlecznej czekolady z nadzieniem jogurtowym
500 g truskawek
50 g cukru
1,5 łyżki żelatyny
400 g bitej śmietany (36%)

Warstwa II:
1 łyżka żelatyny
400 g jogurtu naturalnego
75 g cukru
100 g gorzkiej czekolady (70% kakao)

Dekoracja:
75 g gorzkiej czekolady
1 łyżka oleju
około 20 truskawek

Wykonanie:

Ciasto I:

Ciasteczka maślane przesypać do torebki do mrożenia i rozdrobnić je wałkiem, tak aby pozostały widoczne kawałki ciasteczek.
Przesiać mąkę do miski, dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto mikserem z końcówkami do ciasta. Dodać kawałeczki ciasteczek.
Posypać blat mąką i chwilę ręcznie zagniatać ciasto. Przełożyć na blachę (o wymiarach 30 * 40 cm, natłuszczoną) i dostawić obręcz do ciasta.

Ciasto II:

Połączyć mąkę, kakao i proszek do pieczenia, przesiać do miski. Dodać pozostałe składniki i wymieszać mikserem z końcówkami do ubijania na najwyższych obrotach przez 2 minuty.
Ciasto równomiernie rozprowadzić na cieście I i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180oC (termo obieg 160oC) i piec przez około 30 minut.
Ciasto zostawić na blasze do ostudzenia.

Warstwa I:

Za po...

Zszywka przypięta także na tablicach:
Truskawkowe szaleństwo przepisy W kuchni.. ;) Kuchnia +5 innych
Zgłoś naruszenie

martyna2006

smaczne

 |  2.09 o 17:12  

Olga_K

Warstwa I: Za pomocą obieraczki do warzyw zrobić wiórki czekoladowe. Truskawki umyć, osuszyć, oczyścić, pokroić na małe kawałki, dodać cukier. Namoczyć żelatynę według przepisu na opakowaniu. Następnie żelatynę odsączyć i rozpuścić ją, podgrzewając w małym garnku (nie gotować). Szybko przelać żelatynę do śmietany, nie przerywając ubijania. Dodać truskawki i wiórki czekoladowe. Masę rozprowadzić na cieście. Odstawić do schłodzenia. Warstwa II: Żelatynę namoczyć. Połamać czekoladę i rozpuścić w kąpieli wodnej w garnku, na małym ogniu, lekko mieszając. Do jogurtu dodać cukier. Rozpuszczoną żelatynę wymieszać z odrobiną jogurtu, dodać do pozostałego jogurtu. Ostrożnie połączyć z czekoladą. Masę jogurtowo – czekoladową delikatnie rozprowadzić na warstwie I. Odstawić na około 2 godziny do schłodzenia. Dekoracja: Pokroić ciasto na kwadratowe kawałki. Czekoladę połamać i rozpuścić z olejem. Nanieść na małym kleksie na każdy kawałek ciasta. Na płynną jeszcze czekoladę nałożyć truskawki.

 |  28.06 o 22:16  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: