Więcej zszywek z tablicy

Jedzonko

Przepis na rozgrzewającą he...
Filety z kurczaka a’la pizza
Obiad na Zdrowo: 15 FIT Prz...
...
...
...
TOP 15 Najlepszych Przepisó...
Może się przydać :)
Idealne Ciasto na Naleśniki...
15 Pysznych Przepisów na Da...
kotlety z kurczaka, pieczar...
Sałatka zmakaronem i kurcza...
PIECZONE PIERSI Z KURCZAKA ...
Mini quesadillas czyli tort...
Siekane kotlety drobiowe z ...
wołowina gulaszowa 500 g Kn...
Koperty naleśnikowe a'...
Danie meksykańskie
krokiety śniadaniowe z szyn...
składniki

250g masła, 1 i ...
Czekoladowy sernik na zimno...
Domowa Shoarma z Kurczaka p...
HIT!!!! Najlepsze calzone! ...
Kasza jaglana z warzywami z...
4 ząbki czosnku 1 cebula 1 ...
Sernik "STRACIATELLA&q...
aneta7189

aneta7189

Dodane 26.11 o 19:50
Obserwuj
Składniki
Ciasto:

1,5 szklanki mąki
0,5 szklanki wody
2 łyżki oleju
20 g świeżych drożdży
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
Nadzienie:

2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
mała cebula
pomidor
2 pieczarki
garść kukurydzy konserwowej
6 plastrów salami
100g tartej mozzarelli
1 jajko
łyżeczka maku
oregano
sól
wyciete
Przygotowanie

1. Drożdże rozmieszać w wodzie do całkowitego rozpuszczania. Do dużej miski wsypujemy wszystkie składniki na ciasto, najpierw możemy je wymieszać łyżką. Gdy łyżka obklei się mocno ciastem wyrabiamy rękami do elastycznej i jednolitej konsystencji. Tak wyrobione ciasto zostawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.

2. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy okręgi o średnicy 10 centymetrów, powinno wyjść 12 sztuk. Koncentrat pomidorowy rozrabiamy z dwoma łyżkami wody i smarujemy nim 6 placków tylko na środku. cebule,pomidora i pieczarki kroimy w kostkę, następnie mieszamy razem z kukurydzą. Dodajemy po około dwie łyżki posiekanych składników na środek placków. Posypujemy całość suszonym oregano i solą. Układamy plaster salami na każdy krążek, po czym posypujemy całość tartym serem.

3.Pozostałe krążki układamy z góry na placki i zaklejamy boki do powstania kształtu bułki. Jeśli będzie problem z sklejeniem boków można lekko boki posmarować wodą, wtedy będą się łatwiej sklejać.Pozostawiamy bułki na jakieś 15 min aby trochę podrosły, po tym czasie roztrzepujemy jajko, smarujemy widoczne elementy ciasta i posypujemy makiem. Bułeczki z nadzieniem pizzy pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180C, jakieś 20 min do złotego koloru. Po wystygnięciu są gotowe do jedzenia.

Składniki

Ciasto:

1,5 szklanki mąki
0,5 szklanki wody
2 łyżki oleju
20 g świeżych drożdży
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
Nadzienie:

2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
mała cebula
pomidor
2 pieczarki
garść kukurydzy konserwowej
6 plastrów salami
100g tartej mozzarelli
1 jajko
łyżeczka maku
oregano
sól
wyciete
Przygotowanie

1. Drożdże rozmieszać w wodzie do całkowitego rozpuszczania. Do dużej miski wsypujemy wszystkie składniki na ciasto, najpierw możemy je wymieszać łyżką. Gdy łyżka obklei się mocno ciastem wyrabiamy rękami do elastycznej i jednolitej konsystencji. Tak wyrobione ciasto zostawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.

2. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy okręgi o średnicy 10 centymetrów, powinno wyjść 12 sztuk. Koncentrat pomidorowy rozrabiamy z dwoma łyżkami wody i smarujemy nim 6 placków tylko na środku. cebule,pomidora i pieczarki kroimy w kostkę, następnie mieszamy razem z kukurydzą. Dodajemy po około dwie łyżki posiekanych składników na środek placków. Posypujemy całość suszonym oregano i solą. Układamy plaster salami na każdy krążek, po czym posypujemy całość tartym serem.

3.Pozostałe krążki układamy z góry na placki i zaklejamy boki do powstania kształtu bułki. Jeśli będzie problem z sklejeniem boków można lekko boki posmarować wodą, wtedy będą się łatwiej sklejać.Pozostawiamy bułki na jakieś 15 min aby trochę podrosły, po tym czasie roztrzepujemy jajko, smarujemy widoczne elementy ciasta i posypujemy makiem. Bułeczki z nadzieniem pizzy pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180C, jakieś 20 min do złotego koloru. Po wystygnięciu są gotowe do jedzenia.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Jedzenie przekąski jedzenie Pizza +75 innych
Zgłoś naruszenie

radziej

zaje ;)

 |  6.12 o 10:57  

Rita243

i jak dobre te bułeczki ?

 |  29.11 o 10:38  

naszywka

Jeszcze nigdy nie piekłam żadnego pieczywa ale jak zobaczyłam te bułki, to pomyślałam, że warto raz spróbować! :)

 |  27.11 o 12:06  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: