Zygmunt Freud: biografia, teoria i stosunek do Żydów


Więcej zszywek z tablicy

Przepisy

Sernik z jabłkami bez piecz...
SAJGONKI
Bułki bez drożdży
gazpacho to nic trudnego a ...
bbbb
Pyszny Tort Jogurtowy z Mal...
Ciasto bez pieczenia Nesqui...
Chleb z garnka

Ostatnio ba...
Naleśniki po chłopsku z sos...
Kojarzycie rollsy z Pizza H...
Wędlina z piersi kurczaka
...
Maślane ciasteczka z czekoladą
ROLADA Z CIASTA MARCHEWKOWE...
xxx
Kakaowe ciasto kruche z bud...
Zapiekane naleśniki z mięse...
Mercedes wśród serników – p...
Alpejka malinowa
Kremówka na herbatnikach z ...
***
NADZIANE PIERSI W MAJONEZIE
Malinowe "niebo w gębi...
Panzanella, czyli sałatka z...
Tort porzeczkowy
tarta z brokułem
nanai

nanai od MaJe_CzKa222

Dodane 19.06 o 21:43
Obserwuj
Składniki

Ciasto:

1,5 szklanki mąki0,5 szklanki wody2 łyżki oleju20 g świeżych drożdży1 łyżeczka soli1 łyżeczka cukru

Nadzienie:

2 łyżeczki koncentratu pomidorowego mała cebula pomidor 2 pieczarki garść kukurydzy konserwowej 6 plastrów salami 100 g tartej mozzarelli 1 jajko łyżeczka maku oregano sól. 


Przygotowanie

1. Drożdże rozmieszać w wodzie do całkowitego rozpuszczania. Do dużej miski wsypujemy wszystkie składniki na ciasto, najpierw możemy je wymieszać łyżką. Gdy łyżka obklei się mocno ciastem wyrabiamy rękami do elastycznej i jednolitej konsystencji. Tak wyrobione ciasto zostawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.

2. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy okręgi o średnicy 10 centymetrów, powinno wyjść 12 sztuk. Koncentrat pomidorowy rozrabiamy z dwoma łyżkami wody i smarujemy nim 6 placków tylko na środku. cebule,pomidora i pieczarki kroimy w kostkę, następnie mieszamy razem z kukurydzą. Dodajemy po około dwie łyżki posiekanych składników na środek placków. Posypujemy całość suszonym oregano i solą. Układamy plaster salami na każdy krążek, następnie posypujemy całość tartym serem.

3.Pozostałe krążki układamy z góry na placki i zaklejamy boki do powstania kształtu bułki.   Łatwiej będą się sklejać, jeżeli boki posmarujemy delikatnie wodą.Pozostawiamy bułki na około 15 ,aby trochę podrosły, po tym czasie roztrzepujemy jajko, smarujemy widoczne elementy ciasta i posypujemy makiem. Bułeczki z nadzieniem pizzy pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180C, około 20 min do złotego koloru. Po wystygnięciu są gotowe do jedzenia. Smaczneg

Składniki


Ciasto:

1,5 szklanki mąki0,5 szklanki wody2 łyżki oleju20 g świeżych drożdży1 łyżeczka soli1 łyżeczka cukru

Nadzienie:

2 łyżeczki koncentratu pomidorowego mała cebula pomidor 2 pieczarki garść kukurydzy konserwowej 6 plastrów salami 100 g tartej mozzarelli 1 jajko łyżeczka maku oregano sól.


Przygotowanie

1. Drożdże rozmieszać w wodzie do całkowitego rozpuszczania. Do dużej miski wsypujemy wszystkie składniki na ciasto, najpierw możemy je wymieszać łyżką. Gdy łyżka obklei się mocno ciastem wyrabiamy rękami do elastycznej i jednolitej konsystencji. Tak wyrobione ciasto zostawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.

2. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy okręgi o średnicy 10 centymetrów, powinno wyjść 12 sztuk. Koncentrat pomidorowy rozrabiamy z dwoma łyżkami wody i smarujemy nim 6 placków tylko na środku. cebule,pomidora i pieczarki kroimy w kostkę, następnie mieszamy razem z kukurydzą. Dodajemy po około dwie łyżki posiekanych składników na środek placków. Posypujemy całość suszonym oregano i solą. Układamy plaster salami na każdy krążek, następnie posypujemy całość tartym serem.

3.Pozostałe krążki układamy z góry na placki i zaklejamy boki do powstania kształtu bułki.   Łatwiej będą się sklejać, jeżeli boki posmarujemy delikatnie wodą.Pozostawiamy bułki na około 15 ,aby trochę podrosły, po tym czasie roztrzepujemy jajko, smarujemy widoczne elementy ciasta i posypujemy makiem. Bułeczki z nadzieniem pizzy pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180C, około 20 min do złotego koloru. Po wystygnięciu są gotowe do jedzenia. Smaczneg

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: