Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

....
Składniki:

ciasto:

250 ml...
Sernik na zimno Oreo 4-skła...
kokardka
Dla dziecka :)
Maseczka na szybszy porost ...
rafaello
fajny pomysł :D
Sernik Bounty na zimno
z wi...
Gorące chlebki z dipem sero...
Piankowy sernik

250 g miel...
jajko w bułce
DIPY - różne przepisy

JOGU...
Corn-Dog 
Ciasto:
1/2 szkla...

Więcej zszywek ze źródła

zjemto.blox.pl

Ciasto z sezamem bananowy omlet Ciasto chałwowe bez pieczenia racuszki budyniowe z bananami brokułowo-ziemniaczane krok... Chałwowiec - bez pieczenia Pani Walewska bez pieczenia Ciasto Malakoff - bez piecz... zapiekanka gołąbkowa
margola25

margola25 od elililinka

Dodane 22.01 o 14:14 z

zjemto.blox.pl

Obserwuj

Składniki:


ciasto:

250 ml ciepłego mleka
30 g świeżych drożdży
3 szklanki mąki tortowej
1 jajko
2 łyżki miękkiego masła
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
farsz:

1,5 łyżki masła
150 g szynki lub polędwicy w plasterkach
3 ząbki czosnku
2 garści świeżego szpinaku
6 pomidorów suszonych
ser mozzarella ( 200 g )

Sposób wykonania:

Drożdże i cukier rozpuścić w ciepłym mleku, odstawić. Mąkę przesiać do miski, dodać sól i jajko, następnie miękkie masło i mleko z drożdżami. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto, w razie potrzeby można podsypać mąką. Gdy ciasto będzie gładkie i elastyczne, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę.

W czasie, gdy ciasto rośnie przygotować farsz. Masło rozpuścić na patelni, dodać pokrojoną w kostkę szynkę i smażyć, aż szynka się lekko zarumieni. Dodać pokrojony drobno czosnek i smażyć razem ok. 1 minuty.

Ciasto podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć na posypaną mąką stolnicę. Dosyć cienko rozwałkować na kształt prostokąta (patrz zdj.) Na całej powierzchni rozłożyć liście szpinaku i posypać połową startej mozzarelli. Przy jednej krawędzi ułożyć połowę czosnkowej szynki i pokrojonych suszonych pomidorów.Ciasto ściśle zwinąć w rulon, tak, by miejsce złączenia znalazło się pod spodem. Pokroić na kawałki 6-7 centymetrowe. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć i odstawić na 20 minut do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika wierzch bułeczek posmarować olejem. Piec w nagrzanym piekarniku, w temp. 180 C przez 20-25 minut.

Identycznie postąpić z drugą częścią ciasta.

Bułeczki można przygotować kilka godzin wcześniej i już wyrośnięte, przechowywać pod przykryciem w lodówce.

Zgłoś naruszenie

anitka72

sprawdzaliście jak smakuje na zimno

23.01 o 23:33    | 

nettystyle

a ja mam pytanie :) jak bym chciala kupic gotowe juz ciasto na przygotowanie tego, to jakie ciasto mam kupic? xx

12.01 o 20:53    |  Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY