Więcej zszywek z tablicy

Ryba

ryba po grecku
Halibut z sałatką z pieczon...
Pstrąg pieczony z koperkiem...
Łosoś pod pietruszkowo-parm...
Pstrąg faszerowany z piekar...
Pomysł na karpia z piekarni...
FILETY Z MINTAJA POD PIERZY...
śledzie w miodowej cebuli
(nie mój) świetny pomysł! :)
GRILLOWANY ŁOSOŚ W KREMOWYM...
DORSZ W PIKANTNYM SOSIE POM...
ŁOSOŚ W GLAZURZE MIODOWO-MU...
Grillowany stek z tuńczyka
Pieczone dzwonka z łososia
Pieczone pstrągi Kaśki
Filety rybne w pomidorach
Okoń w cytrynowym sosie
Ryba po grecku
Filety z dorsza w panierce
Łosoś duszony w porach
Pstrąg z miętą (przepis po ...
Ryba pieczona z warzywami
Ryba po grecku
Ryba w sosie pomidorowym z ...
Pomysł na zapiekaną rybę w ...
Dorsz w sosie pomidorowym
Julietta22

Julietta22 od LoOveS

Dodane 4.09 o 20:52
Obserwuj
Składniki:

miruna (ilość wedle uznania u nas jakieś 500 g, możne być inna ryba)
suszone pomidory
suszona żurawina
1 duża kula mozzarelli
natka pietruszki
sól
pieprz
suszone pomidory z bazylia i czosnkiem (przyprawa)
bataty / marchew glazurowana




Rybę wcześniej z obu stron oprószam solą i pieprzem, odstawiam na jakąś godzinkę. Bataty obieram kroję, wrzucam do naczynia żaroodpornego, dodaję skraplam dosłownie troszeczkę oliwą, oprószam, solą i pieprzem. Rybę myję, dzielę na 3 porcje. Również układam w drugim naczyniu żaroodpornym, polewam troszeczkę olejem z suszonych pomidorów, nakładam pokrojoną w plastry mozzarellę (plastrów z jednej kuli wyszło mi 6 sztuk), na mozzarellę daję pokrojone w paski pomidory, żurawinę i całość posypuję dodatkowo przyprawą z suszonymi pomidorami. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni, najpierw włożyłam bataty, a za jakieś 15 minut rybę. Piekę wszystko około 30-35 minut. Po wyjęciu rybę posypuję natką pietruszki.

Składniki:


miruna (ilość wedle uznania u nas jakieś 500 g, możne być inna ryba)
suszone pomidory
suszona żurawina
1 duża kula mozzarelli
natka pietruszki
sól
pieprz
suszone pomidory z bazylia i czosnkiem (przyprawa)
bataty / marchew glazurowana




Rybę wcześniej z obu stron oprószam solą i pieprzem, odstawiam na jakąś godzinkę. Bataty obieram kroję, wrzucam do naczynia żaroodpornego, dodaję skraplam dosłownie troszeczkę oliwą, oprószam, solą i pieprzem. Rybę myję, dzielę na 3 porcje. Również układam w drugim naczyniu żaroodpornym, polewam troszeczkę olejem z suszonych pomidorów, nakładam pokrojoną w plastry mozzarellę (plastrów z jednej kuli wyszło mi 6 sztuk), na mozzarellę daję pokrojone w paski pomidory, żurawinę i całość posypuję dodatkowo przyprawą z suszonymi pomidorami. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni, najpierw włożyłam bataty, a za jakieś 15 minut rybę. Piekę wszystko około 30-35 minut. Po wyjęciu rybę posypuję natką pietruszki.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Ryba
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: