Zbrodniarz i jego ofiara. "Zbrodnia i kara", "Makbet"


Więcej zszywek z tablicy

Mój styl

szpilki
szpilki
Ciasto kostka malinowa
Rogaliki drożdżowe (zatapiane)
Składniki
na knedle:
- 400 ...
sałatka z tortellini i szynką
Jabłecznik z orzechową krus...
Pyszna pizza z patelni! :P ...
Sałatka paprykowa idealna d...
Ekspresowe ciasto bez piecz...
Jak usmażyć perfekcyjne i c...
salatka-tortellini-z-kurcza...
Ciasto Pina Colada
(Przepis...
Omlet pizzowy czyli pyszne ...
Kruche ciasto z malinami i ...
Sałatka z kurczakiem i brok...
Makaron w sosie biało-zielo...
Mega schabowy

 
PRZEPIS:

...
PROSTA ZAPIEKANKA Z TORTELL...
Ćwiczenia dla lenia
Wszystko jest realne, tylko...
ćwiczenia na szczupłe nogi
...
...
<333
Jak zrobić szpagat?
Może si...
ewelina15

ewelina15 od madzia1991

Dodane 4.11 o 16:12
Obserwuj
Składniki
na knedle:
- 400 g ugotowanych ziemniaków
- 15 dag mąki
- 1 jajko
- sól

na nadzienie:
- 500 g twarogu półtłustego
- 1 żółtko
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżka śmietany 22%

dodatkowo:
- śmietana 22% (użyłam 12%)
- owoce sezonowe




Ziemniaki zmielić w maszynce lub przecisnąć przez praskę, wymieszać z jajkiem, mąką i solą, zagnieść ciasto. Jeśli ciasto będzie zbyt lepiące, można dosypać więcej mąki. Odstawić na 20 minut.

Ser zmielić (ja przecisnęłam go przez praskę), a następnie wymieszać z żółtkiem, łyżką śmietany oraz cynamonem i cukrem.

Ciasto rozwałkować dość grubo i wykroić z niego krążki (szklanką lub filiżanką). Można też odrywać porcje ciasta i formować okrągłe placuszki. Na każdy krążek nałożyć porcję farszu i starannie zlepić.

Wkładać porcjami do osolonego wrzątku i gotować aż wypłyną na powierzchnię wody, a potem jeszcze około5 minut.

Podawać polane śmietaną i posypane cukrem, z owocami.

Składniki

na knedle:
- 400 g ugotowanych ziemniaków
- 15 dag mąki
- 1 jajko
- sól

na nadzienie:
- 500 g twarogu półtłustego
- 1 żółtko
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżka śmietany 22%

dodatkowo:
- śmietana 22% (użyłam 12%)
- owoce sezonowe




Ziemniaki zmielić w maszynce lub przecisnąć przez praskę, wymieszać z jajkiem, mąką i solą, zagnieść ciasto. Jeśli ciasto będzie zbyt lepiące, można dosypać więcej mąki. Odstawić na 20 minut.

Ser zmielić (ja przecisnęłam go przez praskę), a następnie wymieszać z żółtkiem, łyżką śmietany oraz cynamonem i cukrem.

Ciasto rozwałkować dość grubo i wykroić z niego krążki (szklanką lub filiżanką). Można też odrywać porcje ciasta i formować okrągłe placuszki. Na każdy krążek nałożyć porcję farszu i starannie zlepić.

Wkładać porcjami do osolonego wrzątku i gotować aż wypłyną na powierzchnię wody, a potem jeszcze około5 minut.

Podawać polane śmietaną i posypane cukrem, z owocami.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: