Więcej zszywek ze źródła

www.kwestiasmaku.com

Ciasto kruche ze śliwkami i... Sernik na zimno z malinami GOŁĄBKI NA SPOSÓB CHIŃSKI
Z... ZUPA KREM Z PORA I JABŁKA Filety z kurczaka w sosie z... Makaron z łososiem wędzonym... ZWIJANE PALUCHY PIZZOWE Z S... Quesadilla

Składniki
4 por... zapiekanka

Składniki
4 por...
wiedzmanna

wiedzmanna

Dodane 15.02 o 21:35 z

www.kwestiasmaku.com

Obserwuj

Składniki

ok. 18 sztuk

3 duże placki tortilli pszennej
1 puszka tuńczyka w oliwie
150 g (ok. 1/3 puszki) kukurydzy
4 łyżki posiekanego szczypiorku
9 (ok. 300 g) marynowanych ostrych papryczek
150 g tartej mozzarelli lub sera żółtego np. gouda, cheddar
4 łyżki majonezu
2 łyżeczki musztardy

Dodaj notatkę
Przygotowanie

Tuńczyk nieco odsączyć z oliwy, włożyć do miski, dodać odsączoną kukurydzę, posiekany szczypiorek, posiekane ostre papryczki, starty ser, majonez i musztardę.
Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Rozsmarować na 3 tortillach, zwinąć w roladkę i pokroić na ok. 2 - 3 cm kawałki. Ułożyć na półmisku i udekorować natką.

Zszywka przypięta także na tablicach:
przepisy przekąski, przystawki, sałatki Pomysły Jedzenie +82 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY