Więcej zszywek z tablicy

PRZEPISY

Co Upiec na Święta? 15 Prze...
Kurczak tikka masala – czyl...
Pyszne Pasty Kanapkowe: TOP...
Drobiowe poduszki pychota z...
Przekąski na Imprezę: TOP 1...
Zdrowy Kebab w Wersji FIT: ...
Piersi kurczaka w sosie jog...
Pyszne ciasto z galaretką i...
Ciasto  "  Uwodzicielk...
Klopsiki w sosie koperkowym
Spaghetti z klopsikami
Kurczak nadziewany kurkami ...
Ciasto kruche ze sliwkami i...
Składniki:

opakowanie cias...
Bananowa krówka
Kurczaka 1 podwójny pokroić...
Tęczowy torcik
Zawijane ciasto drożdżowe z...
NANAIMO

Składniki na spód:...
Tęczowiec

Składniki:

6 ga...
Pierogi z jagodami mojej mamy
Fudge marmurkowe - PrzepisS...
Karmelowa tarta z bananami
...
Kotlety mielone z porem
Chrupiące ziemniaki z pieka...
Kotlety mielone z suszonymi...

Więcej zszywek ze źródła

wypiekizpasja.blox.pl

batoniki owsiane z czekoladą Składniki:

opakowanie cias... Batony bez mąki, tłuszczu, ... Batony bez mąki, tłuszczu, ... kajzerki sałatka z selera z orzecham... mniam Puszyste czekoladowe ciasto... Dietetyczne placuszki, bez ...

Składniki:


opakowanie ciasta francuskiego
ok. 2 kwaśnych jabłek
szczypta cynamonu
2 łyżki cukru brązowego
łyżeczka soku z cytryny
1 jajko
cukier puder + woda (do lukru)
Mini szarlotki na cieście francuskim- pochwała prostoty

Wykonanie:

Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w ćwiartki. Każdą ćwiartkę pokroić w poprzek w cieniutkie plasterki, wymieszać z cynamonem i brązowym cukrem. Płat ciasta francuskiego lekko rozwałkować. Wycinać parzystą ilość niewielkich kółek (moje miały około 7-8cm).

mini szarlotki wykonanie krok po kroku

Posmarować brzegi roztrzepanym jajkiem.

mini szarlotki wykonanie krok po kroku

Na środek nałożyć jabłka.

mini szarlotki wykonanie krok po kroku

Przykryć drugim krążkiem.

mini szarlotki wykonanie krok po kroku

Lekko rozciągając, docisnąć krawędzie palcem, następnie widelcem.

mini szarlotki wykonanie krok po kroku

Każde ciastko posmarować jajkiem a następnie naciąć wierzch na krzyż.

mini szarlotki wykonanie krok po kroku

Piec około 10 minut w temperaturze 200oC.

Cukier puder wymieszać z niewielką ilością wody (dodawać po kilka kropli do uzyskania dość gęstej konsystencji. Wystudzone ciasteczka polukrować.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Ciasteczka Kuchnia słodkości :3 Pomysły +3 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: