Więcej zszywek z tablicy

Drugie śniadanie/po...

sałatka ze szpinaku z trusk...
Sałatka z kaszą jaglaną - s...
Kuskus z groszkiem i fasolą...
Kasza jaglana z warzywami z...
Składniki
•	spora garść mix...
Sałatka z piersią kurczaka ...
Sałatka :D
*mix sałat z ruk...
Sałatka z mango i kurczakie...
przygotowania sałatki potrz...
katsumi

katsumi

Dodane 12.11 o 13:52
Obserwuj
Składniki
•	spora garść mixu sałat
•	1 pierś z kurczaka
•	0,5 grejpfruta czerwonego
•	garść pestek słonecznika
•	1/2 małej cebuli (najlepiej czerwonej)
•	ulubione przyprawy do kurczaka
Sos
•	1 łyżka miodu
•	1 łyżka oliwy z oliwek 
•	1 łyżka octu balsamicznego
•	1 łyżka soku z grapefruitu 
•	(zastanawiałam się też nad łyżeczką musztardy, ale zrezygnowałam, wypróbuję następnym razem)
Przygotowanie
1.	Kurczaka obtaczamy w naszych ulubionych przyprawach (ja użyłam gotowej przyprawy ziołowej firmy Prymat) 
2.	kurczaka pieczemy (ja piekłam w rękawie) w temp. 180-200 aż ładnie się zrumieni i nie będzie surowy (około 40 minut) 
3.	upieczonego kurczaka kroimy w kostkę 
4.	z grejpfruta wybieramy miąższ (przy obieraniu, na pewno wycieknie wam trochę soku, zostawcie łyżkę do sosu) 
5.	pestki słonecznika prażymy chwilę na teflonowej patelni 
6.	cebulę kroimy w drobną kostkę 
7.	do cebuli dodajemy wszystkie składniki na sos i mieszamy 
8.	na talerzu układamy mix sałat, kawałki grejpfruta, kurczaka, posypujemy pestkami słonecznika i polewamy sosem

Składniki

• spora garść mixu sałat
• 1 pierś z kurczaka
• 0,5 grejpfruta czerwonego
• garść pestek słonecznika
• 1/2 małej cebuli (najlepiej czerwonej)
• ulubione przyprawy do kurczaka
Sos
• 1 łyżka miodu
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 1 łyżka octu balsamicznego
• 1 łyżka soku z grapefruitu
• (zastanawiałam się też nad łyżeczką musztardy, ale zrezygnowałam, wypróbuję następnym razem)
Przygotowanie
1. Kurczaka obtaczamy w naszych ulubionych przyprawach (ja użyłam gotowej przyprawy ziołowej firmy Prymat)
2. kurczaka pieczemy (ja piekłam w rękawie) w temp. 180-200 aż ładnie się zrumieni i nie będzie surowy (około 40 minut)
3. upieczonego kurczaka kroimy w kostkę
4. z grejpfruta wybieramy miąższ (przy obieraniu, na pewno wycieknie wam trochę soku, zostawcie łyżkę do sosu)
5. pestki słonecznika prażymy chwilę na teflonowej patelni
6. cebulę kroimy w drobną kostkę
7. do cebuli dodajemy wszystkie składniki na sos i mieszamy
8. na talerzu układamy mix sałat, kawałki grejpfruta, kurczaka, posypujemy pestkami słonecznika i polewamy sosem

Zszywka przypięta także na tablicach:
Pomysły ciasto snikers Ulubione Kuchenne przyjemności +6 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: