Więcej zszywek z tablicy

przepisy

Sałatka z grillowanym kurcz...
Bób z suszonymi pomidorami ...
Jajka na chmurce
Tarta z malinami
Serek z orzechów nerkowca
Sałatka na ciepło z bakłaża...
Gulasz z indyka z morelami ...
Sałatka z orzechami włoskim...
Kurczak po wietnamsku
KASZOTTO CHAKALAKA z papryk...
Sałatka Cobb
sałatka z buraka i mango
Sałatka z kurczakiem, grana...
Składniki: z bloga Kwestia ...
Makowiec z brzoskwiniami i ...
Co Upiec na Święta? 15 Prze...
Ciasta na święta -12 przepisów
ciasto piernikowe na święta...
sałatka z melonem i awokado
NALEŚNIKI BANOFFEE
kokosella – bez cukru
Kaszotto z indykiem, fasolk...
Składniki
1 litr zagotowane...
Gruszkowe crumble z pekanam...
Kurczak z dynią i jarmużem
KUBAŃSKA POTRAWKA Z CIECIOR...

Więcej zszywek ze źródła

www.hellozdrowie.pl

melon Składniki (na 2 sztuki):

-... Curry z fasolki szparagowej... Surówka z kalafiora po indy... Pieczone chrupki z ciecierz... Słodki chlebek z cukinii z ... Waniliowy budyń z pietruszki Wegańskie lody czekoladowo-... Pieczone bataty z sosem tahini

Słodki chlebek z cukinii z cynamonem

Składniki (średnia keksówka 20x11 cm):

- 120 g jasnej mąki orkiszowej (ok. 1 szklanki)
- 120 g mąki jaglanej (ok. 3/4 szklanki)
- 500 g cukinii (cukinia musi być dokładnie odmierzona, nie powinno jej być więcej, gdyż wtedy masa będzie zbyt lejąca i ciasto może się nie udać)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki cukru brzozowego (ksylitolu) 150 g
- 60 ml rozpuszczonego oleju kokosowego lub zwykłego
- szczypta suszonej wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii
- 2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych
- 2 łyżki rodzynek (można pominąć)
- 1/2 łyżeczki startej skórki z ekologicznej pomarańczy
- opcjonalnie: polewa z gorzkiej czekolady i świeże owoce, np. porzeczki

Przygotowanie:

Przesiewamy suche składniki do dużej miski i mieszamy. Rozpuszczamy olej kokosowy (jeśli takiego używamy). Nastawiamy piekarnik na 180°C.

Następnie do miski z suchymi składnikami ścieramy cukinię (na tarce na dużych oczkach), dokładnie ugniatamy i mieszamy masę ręką ok. 2 minut, aż cukinia puści wodę i masa zrobi się płynna. Dolewamy olej, mieszamy ponownie i przelewamy wszystko do formy wyłożonej papierem.

Pieczemy 60 minut, sprawdzamy patyczkiem ‒ gdy wychodzi czysty i suchy, wyjmujemy ciasto i dokładnie studzimy 2‒3 godziny przed krojeniem.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: