Więcej zszywek z tablicy

muszę spróbować

słodkie bułeczki z bita śmi...
Tinka1609

Tinka1609 od MaJe_CzKa222

Dodane 24.05 o 7:04
Obserwuj
słodkie bułeczki z bita śmietana . Składniki: 3 szklanki mąki pszennej2/3 szklanki ciepłego mleka2 i 1/4 łyżeczki suchych drożdżyszczypta soli1/3 szklanki cukru(można dać odrobinę więcej)2 jajka125g roztopionego i przestudzonego masła Drożdże rozpuścić w mleku z łyżką cukru. Odstawić na 5 -8 minut. Następnie wbić jajka, wlać ostudzone masło, resztę cukru, sól i około 2 szklanek mąki. Zacząć wyrabiać powoli dosypując resztę mąki. Przykryć i odstawić na godzinę i 20 minut w ciepłe miejsce. Po upływie czasu ciasto podzielić na 14 równych części. Z każdej uformować podłużną bułeczkę  i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Przykryć ściereczką i odstawić do podrośnięcia na 30 minut> Bułeczki powinny ładnie podrosnąć.  Piekarnik nastawić na 180*C. Wyrośnięte drożdżówki wstawić do piekarnika i piec około 17 -22 minut, aż się ładnie zarumienią. Ostudzić. Nadzienie: 2 szklanki śmietanki kremówki1/2 szklanki cukru pudru1 i 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Śmietankę ubić na sztywno, wsypać cukier, wlać ekstrakt i wymieszać. Ostudzone bułeczki nadziewać albo szprycą albo najprościej jest je przekroić na pół i przełożyć sporą warstwą śmietankowego kremu. Dodatkowo możecie także posmarować np. dżem, powidłem czy dobrą konfiturą. Jedna wada - niestety najlepsze są pierwszego dnia i koniecznie nadziewać tuż przed podaniem!.

słodkie bułeczki z bita śmietana .

Składniki: 3 szklanki mąki pszennej2/3 szklanki ciepłego mleka2 i 1/4 łyżeczki suchych drożdżyszczypta soli1/3 szklanki cukru(można dać odrobinę więcej)2 jajka125g roztopionego i przestudzonego masła Drożdże rozpuścić w mleku z łyżką cukru. Odstawić na 5 -8 minut. Następnie wbić jajka, wlać ostudzone masło, resztę cukru, sól i około 2 szklanek mąki. Zacząć wyrabiać powoli dosypując resztę mąki. Przykryć i odstawić na godzinę i 20 minut w ciepłe miejsce. Po upływie czasu ciasto podzielić na 14 równych części. Z każdej uformować podłużną bułeczkę  i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Przykryć ściereczką i odstawić do podrośnięcia na 30 minut> Bułeczki powinny ładnie podrosnąć.  Piekarnik nastawić na 180*C. Wyrośnięte drożdżówki wstawić do piekarnika i piec około 17 -22 minut, aż się ładnie zarumienią. Ostudzić. Nadzienie: 2 szklanki śmietanki kremówki1/2 szklanki cukru pudru1 i 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Śmietankę ubić na sztywno, wsypać cukier, wlać ekstrakt i wymieszać. Ostudzone bułeczki nadziewać albo szprycą albo najprościej jest je przekroić na pół i przełożyć sporą warstwą śmietankowego kremu. Dodatkowo możecie także posmarować np. dżem, powidłem czy dobrą konfiturą. Jedna wada - niestety najlepsze są pierwszego dnia i koniecznie nadziewać tuż przed podaniem!.

Zszywka przypięta także na tablicach:

Pomysły

maybe

Kuchnia! ♥

pyszności

+273 innych
Zgłoś naruszenie

martyynka1295

hahaha najpierw zdjecia typu FOT ODCHUDZANIE MOTYWACJA atutem nagle cudowny przepis na bułeczki z bitą smietana hahaha kocham zszywke:DDD

5  |  1 26.05 o 20:12  

olusiapiwinska

muszę zrobić na roczek synkowi ;)

1  |  24.05 o 13:54  

MaJe_CzKa222

Warto spróbować :)

 |  23.05 o 20:32  

Laurenty

Pewnie pyszne...

 |  23.05 o 19:26  

Rinkaji

ktoś już próbował?

1  |  23.05 o 14:11  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: