Więcej zszywek z tablicy

Coś na ząb

Z MUSEM Składniki Spód Oreo...
Ciasto z rurkami w 15 minut
Sernik obłędnie kokosowy Sk...
Słodkie bułeczki z bitą śmi...
Sylwestrowa przekąska
Rollsy z kurczakiem
Sałatka drobiowa z tzatziki
chipsy serowo-czosnkowe z t...
Waniliowy sernik z musem cz...
Kurczak z makaronem w sosie...
Barbie Drink
Murzynek z truskawkami
Ciasto jogurtowe z truskawk...
PUDDING CHIA Z MANGO SKŁADN...
Smoothie marchewkowe z cyna...
Przepisy na różnego rodzaju...
słodkie bułeczki z bita śmi...
Przepis na sernik z 3 skład...
Jaglany Mus z frużeliną tru...
Kotlety z włoskiej kapusty ...
....
Zapiekanki inaczej z chleba...
Ciasto malinowe z sosem cze...
Ciecierzyca po bretońsku
Bajka. Wilgotne i rozpływaj...
Schab duszony w sosie piecz...

Więcej zszywek ze źródła

mojeekspresjekulinarne.blox.pl

Pasztet z dodatkiem śmietan... Rolada czekoladowa z mleczn... Babka(mocno)kakaowa z jogur... Ultimate chocolate layer ca... Słodkie bułeczki z bitą śmi... Orzechowe ciasto przekładan... Biszkopt z galaretką i krem... Puszysty keks na białkach z... Szarlotka przekładana kreme...

Słodkie bułeczki z bitą śmietaną " Jedna

wada - niestety najlepsze są pierwszego dnia i koniecznie nadziewać tuż przed podaniem!. Ja nadziałam szprycą, ale najczęściej widziałam takie bułeczki naj-zwyczajniej przekrojone na pół i wypełnione śmietanką i dżemem" 3 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki ciepłego mleka 2 i 1/4 łyżeczki suchych drożdży szczypta soli 1/3 szklanki cukru(można dać odrobinę więcej) 2 jajka 125g roztopionego i przestudzonego masła Drożdże rozpuścić w mleku z łyżką cukru. Odstawić na 5 -8 minut. Następnie wbić jajka, wlać ostudzone masło, resztę cukru, sól i około 2 szklanek mąki. Zacząć wyrabiać powoli dosypując resztę mąki. Przykryć i odstawić na godzinę i 20 minut w ciepłe miejsce. Po upływie czasu ciasto podzielić na 14 równych części. Z każdej uformować podłużną bułeczkę i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić do podrośnięcia na 30 minut> Bułeczki powinny ładnie podrosnąć. Piekarnik nastawić na 180*C. Wyrośnięte drożdżówki wstawić do piekarnika i piec około 17 -22 minut, aż się ładnie zarumienią. Ostudzić. Nadzienie: 2 szklanki śmietanki kremówki 1/2 szklanki cukru pudru 1 i 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Śmietankę ubić na sztywno, wsypać cukier, wlać ekstrakt i wymieszać. Ostudzone bułeczki nadziewać albo szprycą albo najprościej jest je przekroić na pół i przełożyć sporą warstwą śmietankowego kremu. Dodatkowo możecie także posmarować np. dżem, powidłem czy dobrą konfiturą.

Zgłoś naruszenie

jarecka

Jeszcze sama ich nie zrobiłam ale koleżanka ZROBIŁA i ja na szybko sos kokosowy z wiórków, pokroiłam bułeczkę na 4 części i moczyłam w tym sosie...PYCHA. To ma być inspiracja i można sobie na tej bazie bułeczek podawać jak się je chce i o to chodzi )

5.04 o 10:37   1  |  Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY