Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

...
Naleśniki
Waniliowe ptasie mleczko w ...
Milky Way
Biszkopt:



* 6 ...
Domowe marshmallows

Przepi...
½ szklanki miodu
¼ szklanki...
Biszkopt:
- 5 jaj
- 3/4 szk...
Tarta z bananami i kremem b...
domowe toffee :D
PERFEKCYJNE PLACKI DO TORTI...
Placuszki  bananowe. 

Skła...
Ciasto Malibu
ciasto czekol...
Snickers HOME MADE


Wspani...
Zupa serowa przepis
 Składn...
Genialne
spaghetti inaczej he
galaretki ciekawiej
arbuzowy drink
zajaczek
Deser
...
...
bonia44_2008

bonia44_2008 od Mysza_86

Dodane 3.11 o 16:17
Obserwuj
Snickers HOME MADE


Wspaniałe trio, które zawładnie twoim podniebieniem.
Warstwa czekoladowa: 1 i 1/4 szklanki posiekanej mlecznej czekolady, 1/4 szklanki masła orzechowego

Czekoladę i masło rozpuść w małym rondelku. Prostokątną formę do pieczenia o wymiarach 21 cm na 32 cm posmaruj masłem. Masę czekoladową wylej do formy, wygładź i wstaw do lodówki, aby zastygła.

Warstwa nugatowa: 1/4 szklanki masła, 1 szklanka cukru, 1/4 szklanki mleka w proszku, 1 i 1/2 szklanki pianek marshmallow, 1/4 szklanki masła orzechowego, 1 i 1/2 szklanki posiekanych solonych fistaszków, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Masło roztop w rondelku. Dodaj cukier i mleko. Wymieszaj i gotuj ok. 5 minut. Dodaj pianki, masło orzechowe i wanilię. Mieszaj aż powstanie jednolita masa. Zdejmij z ognia. Dodaj fistaszki. Wylej na zastygniętą masę czekoladową. Schłodź.

Warstwa karmelowa: 420 g krówek lub puszka masy krówkowej, 1/4 szklanki śmietanki kremówki

Oba składniki rozpuść na małym ogniu. Mieszaj aż powstanie gładka masa- ok. 10 minut. Wylej na warstwę nugatową. Ostudź.

Wierzchnia warstwa czekoladowa: 1 i 1/4 szklanki posiekanej czekolady mlecznej, 1/4 szklanki masła orzechowego

Oba składniki rozpuść w rondelku. Wylej na warstwę karmelową. Wygładź. Schłódź.

Formę wstaw do lodówki minimum na godzinę, następnie bardzo ostrym nożem pokrój w kwadraty. Przechowuj w lodówce!

Snickers HOME MADE



Wspaniałe trio, które zawładnie twoim podniebieniem.
Warstwa czekoladowa: 1 i 1/4 szklanki posiekanej mlecznej czekolady, 1/4 szklanki masła orzechowego

Czekoladę i masło rozpuść w małym rondelku. Prostokątną formę do pieczenia o wymiarach 21 cm na 32 cm posmaruj masłem. Masę czekoladową wylej do formy, wygładź i wstaw do lodówki, aby zastygła.

Warstwa nugatowa: 1/4 szklanki masła, 1 szklanka cukru, 1/4 szklanki mleka w proszku, 1 i 1/2 szklanki pianek marshmallow, 1/4 szklanki masła orzechowego, 1 i 1/2 szklanki posiekanych solonych fistaszków, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Masło roztop w rondelku. Dodaj cukier i mleko. Wymieszaj i gotuj ok. 5 minut. Dodaj pianki, masło orzechowe i wanilię. Mieszaj aż powstanie jednolita masa. Zdejmij z ognia. Dodaj fistaszki. Wylej na zastygniętą masę czekoladową. Schłodź.

Warstwa karmelowa: 420 g krówek lub puszka masy krówkowej, 1/4 szklanki śmietanki kremówki

Oba składniki rozpuść na małym ogniu. Mieszaj aż powstanie gładka masa- ok. 10 minut. Wylej na warstwę nugatową. Ostudź.

Wierzchnia warstwa czekoladowa: 1 i 1/4 szklanki posiekanej czekolady mlecznej, 1/4 szklanki masła orzechowego

Oba składniki rozpuść w rondelku. Wylej na warstwę karmelową. Wygładź. Schłódź.

Formę wstaw do lodówki minimum na godzinę, następnie bardzo ostrym nożem pokrój w kwadraty. Przechowuj w lodówce!

Zgłoś naruszenie

9emilka4

dzięki za odpowiedź, ogólnie ja zawsze daje mniej cukru niż jest podane w przepisie ;) i w ogóle nie wiem czemu we wszystkich przepisach jest tak dużo cukru

8.11 o 16:44    |  Pokaż odpowiedzi

9emilka4

próbował ktoś?

8.11 o 9:52    |  Pokaż odpowiedzi

psiara

MNIAM

7.11 o 10:21    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY