Więcej zszywek z tablicy

food

Domowy sok "Kubuś"...
....
Lecznice soki :)
domowe sosy sałatkowe
Domowa, zdrowa czekolada.

...
Polecam! Ciasto bounty <3
Budyń jaglany z kaszy jagla...
Przepis na domowe toffifee ...
EKSPRESOWE CIASTO SNIEŻNY P...
Śnieżny  Puch .
Ciasto Śnie...
Składniki :
200g masła w te...
Malibu -zrób sama Ilość: 2 ...
ekstra Sernik Raffaello na ...
Pełnoziarnista szarlotka 
b...
Pierogi z pieca z kurczakie...
Chleb pita

Mięciutkie, pus...
m884g

m884g od renb

Dodane 31.10 o 16:27
Obserwuj
Śnieżny  Puch .
Ciasto Śnieżny Puch <3 Uwielbiam, szybki sprawdzony.... Składniki: (na blaszkę 24x24 cm)... Spód: ok. 200 g herbatników... Śnieżny puch: 500 g twarogu sernikowego, zmielonego (może być z wiaderka), 3 łyżki cukru pudru, 2 Śnieżki (bita śmietana w proszku), 1 szkl mleka, 2 galaretki (u mnie agrestowe, mogą być również cytrynowe), 500 ml wrzącej wody... Kokosowa posypka: 6 łyżek wiórek kokosowych, 1 duża łyżka masła, 1 łyżka cukru... Przygotowanie: Spód: Blaszkę o wymiarach 24x24 cm (lub mniejszą- wtedy ciasto będzie jeszcze wyższe!) wyłożyć folią aluminiową. Na dnie poukładać herbatniki. Śnieżny puch: Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wodzie, odstawić do wystudzenia. Śnieżki zalać mlekiem i ubijać kilka minut, do uzyskania gęstej i puszystej bitej śmietany. Następnie dodać do niej cukier puder oraz zmielony ser, krótko zmiksować. Wystudzoną galaretkę strumyczkiem wlewać do masy, ciągle miksując, aż składniki się połączą. Masę śmietanowo-serową wylać na herbatniki. Schłodzić w lodówce. W międzyczasie przygotować kokosową posypkę: Masełko stopić w garnuszku, dodać cukier oraz wiórki kokosowe i smażyć kilka minut, aż kokos się zarumieni. Ważne, by nieustannie mieszać, by wiórki się nie przypaliły. Ostudzoną posypką kokosową posypać Śnieżny puch.

Śnieżny Puch .


Ciasto Śnieżny Puch <3 Uwielbiam, szybki sprawdzony.... Składniki: (na blaszkę 24x24 cm)... Spód: ok. 200 g herbatników... Śnieżny puch: 500 g twarogu sernikowego, zmielonego (może być z wiaderka), 3 łyżki cukru pudru, 2 Śnieżki (bita śmietana w proszku), 1 szkl mleka, 2 galaretki (u mnie agrestowe, mogą być również cytrynowe), 500 ml wrzącej wody... Kokosowa posypka: 6 łyżek wiórek kokosowych, 1 duża łyżka masła, 1 łyżka cukru... Przygotowanie: Spód: Blaszkę o wymiarach 24x24 cm (lub mniejszą- wtedy ciasto będzie jeszcze wyższe!) wyłożyć folią aluminiową. Na dnie poukładać herbatniki. Śnieżny puch: Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wodzie, odstawić do wystudzenia. Śnieżki zalać mlekiem i ubijać kilka minut, do uzyskania gęstej i puszystej bitej śmietany. Następnie dodać do niej cukier puder oraz zmielony ser, krótko zmiksować. Wystudzoną galaretkę strumyczkiem wlewać do masy, ciągle miksując, aż składniki się połączą. Masę śmietanowo-serową wylać na herbatniki. Schłodzić w lodówce. W międzyczasie przygotować kokosową posypkę: Masełko stopić w garnuszku, dodać cukier oraz wiórki kokosowe i smażyć kilka minut, aż kokos się zarumieni. Ważne, by nieustannie mieszać, by wiórki się nie przypaliły. Ostudzoną posypką kokosową posypać Śnieżny puch.

Zszywka przypięta także na tablicach:
#ciasta Pomysły przepisy ciasta +192 innych
Zgłoś naruszenie

kuleczka2606

Właśnie dzisiaj zrobiłam ;) pyszne :)

 |  11.11 o 15:18  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: