Więcej zszywek ze źródła

blogzapetytem.pl

Imprezowe zawijańce serowe Mini hamburgery Koreczki salami z serkiem i... król lew Jajka faszerowane Jednogarnkowy obiad z ryżem... klopsiki duszone w młodej k... Rolada z mięsem mielonym
Sk... Bułki jogurtowe
Składniki:
...
paulcia1110

paulcia1110 od safari

Dodane 21.10 o 19:07 z

blogzapetytem.pl

Obserwuj

Snikers bez pieczenia Składniki: około 30 sztuk kakaowych

herbatników około 40 sztuk słonych krakersów 1 puszka masy kajmakowej 1 szklanka orzechów włoskich Składniki na krem: 4 budynie śmietankowe -po 40g (bez cukru) 1/2 szklanki cukru 1 litr mleka 1 kostka masła (200g) Na dnie blaszki wykładamy warstwę herbatników (moja blaszka ma wymiary 26/21cm) Przygotowujemy krem: z mleka odlewamy 1,5 szklanki. Resztę mleka zagotowujemy razem z cukrem. W odlanym mleku mieszamy budynie. Masę wlewamy do gotującego się mleka (mleko musi zacząć kipieć zanim dodamy masę budyniową!), cały czas mieszamy i gotujemy, aż zgęstnieje (około 2 minuty). Budyń studzimy Masło ucieramy mikserem przez kilka minut, a następnie stopniowo dodajemy zimny budyń. Całość dokładnie ucieramy, aż powstanie gładki krem. Masę dzielimy na trzy części. Pierwszą część kremu wykładamy na kakaowe herbatniki Na kremie układamy warstwę słonych krakersów Na krakersach wykładamy kolejną warstwę kremu i całość przykrywamy kakaowymi herbatnikami Następnie wykładamy resztę kremu i kolejną warstwę słonych krakersów Na krakersach rozsmarowujemy masę kajmakową. Puszkę z masą możemy wcześniej umieścić na kilka minut w ciepłej wodzie, aby lepiej się rozsmarowywała Orzechy włoskie siekamy i obsypujemy nimi wierzch ciasta Ciasto wstawiamy na minimum kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc

Zszywka przypięta także na tablicach:

Przepisy,które wypróbowałam

przepisy

Mój styl

przepisy

+18 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: