Więcej zszywek z tablicy

Obiadek

PYSZNA ZUPA BROKUŁOWA! :)
MEGA PYSZNY obiad JEDNOGARN...
Kotlety schabowe w cieście ...
Soczysta grillowana pierś z...
NALEŚNIKI Z JABŁKAMI W POSY...
Racuszki budyniowe
Quesadilla z kurczakiem, se...
Zapiekanka z tortellini!
Pełnoziarniste pierogi ze s...
Bananowe racuchy na maślanc...
PIKANTNY SOS BOLOGNESE
Rigatoni z pomidorkami kokt...
Arancini ze szpinakiem i su...
Ekspresowy kurczak po sycyl...
Warzywne placuszki
Dziś pro...
leniwe
Zupa-Krem z Cukinii
Placki z cukinii
Naleśniki z farszem z kurcz...
Kotlety z jajek

SKŁADNIKI:...
Farszynki kapitańskie. Ziem...
Placki ziemniaczane nadziew...
Skład:
3 filety z kurczaka
...
Delikatne curry z klopsikami
Ziemniaczane kotlety z piec...
Zapiekanka z kurczakiem, wa...

Więcej zszywek ze źródła

www.kalynskitchen.com

jajka zapiekane na szparaga... Sos tzatziki – około 3 1/2 ... Soczysta grillowana pierś z... grillowana pierś kurczaka p... yummy pizza light Pimientos de arroz nadziewane cukinie Garden Cucumber Salad Recip...

Soczysta grillowana pierś z kurczaka – 5 kroków

+ marynaty na 6-8 pojedynczych piersi
1. Usunąć tłuszcz, ścięgna.
2. Ponacinać poprzecznie piersi na tą samą grubość. (cienki koniec odciąć)
3. Przygotować marynatę z: 2 części oliwy, 1 części soku z cytryny (lub innej kwaśnej zaprawy – np. jogurtu, octu) i przypraw (według uznania) – czosnek, imbir, zioła, musztarda, curry, sos sojowy, olej sezamowy, sos Worcester, chili, papryka.
4. Włożyć filety do marynaty na 6-8 godzin, a najlepiej na cały dzień.
5. Grillować na średnio rozgrzanej patelni przez około 4 – 6 min z każdej strony – nie grillować zbyt długo, bo będzie suchy i twardy
By mięso się nie przyklejało – posmarować patelnie olejem.
Marynata do kurczaka po grecku:
1/2 szklanki oliwy z oliwek extra virgin
1/3 szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
1 łyżeczka świeżej skórki z cytryny lub 1/4 łyżeczki suszonej skórki z cytryny
1 łyżeczka greckiej przyprawy
1 łyżeczka przyprawy do drobiu
1 łyżeczka suszonego oregano
czarny pieprz do smaku
Marynata z musztardą:
1/2 szklanki musztardy Dijon (lub innej)
1/4 szklanki soku z cytryny
2/3 szklanki oliwy z oliwek
2 łyżeczki czosnku w proszku lub świeżego
2 łyżki mielonego suszonego rozmarynu lub 3 - 4 łyżki świeżego /drobno posiekanego/
1 łyżeczka grubo zmielonego czarnego pieprzu
1 łyżeczka Spike Seasoning /zamiennie Vegety lub innej przyprawy/
1 łyżeczka nasion selera (opcjonalnie)
Marynata cytrynowo ziołowa
1/2 szklanki oliwy z oliwek
3 łyżki soku z cytryny
1 łyżka czosnku w proszku lub świeżego
2 łyżeczki Spike Seasoning (zamiennie Vegety)
2 łyżeczki suszonej bazylii
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka suszonej cebuli
1/2 łyżeczki suszonej szałwii
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
Marynata z octem balsamicznym
2/3 szklanki octu balsamicznego
1/4 szklanki musztardy Dijon
1/4 szklanki oliwy z oliwek
1 łyżka suszonej pietruszki
1 łyżka suszonej cebuli (lub 2 łyżki świeżej - startej na tarce)
1 łyżeczka suszonego tymianku
1/2 łyżeczki grubo mielonego czarnego pieprzu
1 łyżka Spike Seasoning (zamiennie Vegety)
1 łyżeczka czosnku w proszku lub świeżego
Marynata fuzja smaków
1/4 szklanki oliwy z oliwek
1 łyżeczka czosnku w proszku lub świeżego
1 łyżka octu ryżowego (lub Tequili)
2 łyżki soku z limonki
1 łyżeczka sosu Worcester
1 łyżeczka startego świeżego imbiru
1/2 łyżeczki chili w proszku (lub mniej)
1/2 łyżeczki soli

Zgłoś naruszenie

xxgabrysiaxx10

Ciekawe pomysły na pewno spróbuję

22.02 o 8:58       | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY