Więcej zszywek z tablicy

pyszności

Pieczone Ziemniaczki. Ziemn...
Sernik na biszkoptach
Zapiekanka naleśnikowa
Kremowy, cytrynowy po prost...
Szybkie ciasto "Monte&...
CIASTO PALCE LIZAĆ
Ciasto bananowe bez pieczen...
Napoleonka na herbatnikach ...
Puszysty omlet Bardzo puszy...
SAŁATKA IMIENINOWA Skład: p...
SZYBKIE ciasto kakaowe bez ...
Zapiekanka gyros Jest to na...
Ciasto jak na pizzę, a mięs...
Chrupiące pieczarki w serow...
Zostały Ci ziemniaki z obia...
Budyniowe naleśniki- najlep...
Jabłka w cieście francuskie...
Jabłkowe róże w cieście fra...
muffiny w 20 miniut
Zaje*iste Bułki nadziewane ...
Domowe rollsy Składniki: 1 ...
Ciasto szybkie ze Hej !:) S...
Cudowny niskokaloryczny ser...
Śniadanie: kluseczki otrębo...
Soczysta grillowana pierś z...
Prosty przepis robi furorę!...

Więcej zszywek ze źródła

www.kalynskitchen.com

jajka zapiekane na szparaga... Sos tzatziki – około 3 1/2 ... Soczysta grillowana pierś z... grillowana pierś kurczaka p... yummy pizza light Pimientos de arroz nadziewane cukinie Garden Cucumber Salad Recip...

Soczysta grillowana pierś z kurczaka – 5 kroków

+ marynaty na 6-8 pojedynczych piersi 1. Usunąć tłuszcz, ścięgna. 2. Ponacinać poprzecznie piersi na tą samą grubość. (cienki koniec odciąć) 3. Przygotować marynatę z: 2 części oliwy, 1 części soku z cytryny (lub innej kwaśnej zaprawy – np. jogurtu, octu) i przypraw (według uznania) – czosnek, imbir, zioła, musztarda, curry, sos sojowy, olej sezamowy, sos Worcester, chili, papryka. 4. Włożyć filety do marynaty na 6-8 godzin, a najlepiej na cały dzień. 5. Grillować na średnio rozgrzanej patelni przez około 4 – 6 min z każdej strony – nie grillować zbyt długo, bo będzie suchy i twardy By mięso się nie przyklejało – posmarować patelnie olejem. Marynata do kurczaka po grecku: 1/2 szklanki oliwy z oliwek extra virgin 1/3 szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny 1 łyżeczka świeżej skórki z cytryny lub 1/4 łyżeczki suszonej skórki z cytryny 1 łyżeczka greckiej przyprawy 1 łyżeczka przyprawy do drobiu 1 łyżeczka suszonego oregano czarny pieprz do smaku Marynata z musztardą: 1/2 szklanki musztardy Dijon (lub innej) 1/4 szklanki soku z cytryny 2/3 szklanki oliwy z oliwek 2 łyżeczki czosnku w proszku lub świeżego 2 łyżki mielonego suszonego rozmarynu lub 3 - 4 łyżki świeżego /drobno posiekanego/ 1 łyżeczka grubo zmielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka Spike Seasoning /zamiennie Vegety lub innej przyprawy/ 1 łyżeczka nasion selera (opcjonalnie) Marynata cytrynowo ziołowa 1/2 szklanki oliwy z oliwek 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka czosnku w proszku lub świeżego 2 łyżeczki Spike Seasoning (zamiennie Vegety) 2 łyżeczki suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej cebuli 1/2 łyżeczki suszonej szałwii 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu Marynata z octem balsamicznym 2/3 szklanki octu balsamicznego 1/4 szklanki musztardy Dijon 1/4 szklanki oliwy z oliwek 1 łyżka suszonej pietruszki 1 łyżka suszonej cebuli (lub 2 łyżki świeżej - startej na tarce) 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/2 łyżeczki grubo mielonego czarnego pieprzu 1 łyżka Spike Seasoning (zamiennie Vegety) 1 łyżeczka czosnku w proszku lub świeżego Marynata fuzja smaków 1/4 szklanki oliwy z oliwek 1 łyżeczka czosnku w proszku lub świeżego 1 łyżka octu ryżowego (lub Tequili) 2 łyżki soku z limonki 1 łyżeczka sosu Worcester 1 łyżeczka startego świeżego imbiru 1/2 łyżeczki chili w proszku (lub mniej) 1/2 łyżeczki soli

Zszywka przypięta także na tablicach:
PYSZNIE Kuchnia przepisy przepisy +110 innych
Zgłoś naruszenie

xxgabrysiaxx10

Ciekawe pomysły na pewno spróbuję

 |  22.02 o 8:58  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: