Więcej zszywek z tablicy

coś na ząb

Ciasto jogurtowe z rabarbar...
Pieczone skrzydła z indyka
Syrop z kwiatów czeremchy
K...
Zielona szakszuka na szpina...
Spektakularny deser - banal...
Tort naleśnikowy
Najlepsze cebularze na świe...
Drożdżówka z serkiem i owoc...
....
Sernik na zimno z karmelizo...
Szukacie pomysłu na obiad? ...
"Śnieżny puch"
Borówki pod migdałową krusz...
Malinowy sernik na zimno - ...
PIECZONE ZIEMNIACZKI Jamieg...
Gołąbki litewskie- Голубцы ...
Bułeczki nadziewane z piecz...
szarlotka z budyniem i koko...
Pannukakku- fiński pieczony...
Zupa cygańska
4 porcje
125 ...
TORTILLE
Przepis na tortill...
Kurczak z Antyli


Składnik...
Soczysta grillowana pierś z...
Udka pieczone w sosie majon...
Chlebek pita – przepis krok...
Przepis na rozpływające się...

Więcej zszywek ze źródła

www.slodkastrona.com

... Wielkanocne Babeczki - Gnia... Babeczki z Kremem z Białej ... Kokosowe Muffinki - Babeczk... Wielkanocne Kruche Babeczki... Wielkanocne Kruche Babeczki... Prosta Babka na Oleju Siost... Najlepsza Babka Piaskowa - ... Wilgotna Babka z Mlekiem Sk...
alicja8110

alicja8110

Dodane 18.02 o 13:35 z

www.slodkastrona.com

Obserwuj

Soczysta Pierś z Kurczaka (Soczysty Kurczak) - Składniki:

2 piersi z kurczaka
ok. 4 duże ząbki czosnku
przyprawy:
słodka papryka
kolendra
majeranek
chili
pieprz
kmin rzymski (opcjonalnie)
sól
(jeżeli chcemy, możemy użyć gotowej mieszanki przypraw do kurczaka)

olej
Soczysta Pierś z Kurczaka (Soczysty Kurczak) - Sposób przygotowania:
Czosnek obieramy i kroimy w drobna kosteczkę.
Do ok. 1/4 szklanki oleju dodajemy po ok. 1/3 łyżeczki każdej z przypraw i dokładnie mieszamy.

Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy za pomocą ręczników papierowych.
Następnie mięso nacieramy częścią marynaty i piersi obsmażamy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju (po ok. 2 minuty każdej strony). Jedynie wierzch mięsa podsmażamy, środek nadal pozostanie surowy.

Następnie mięso przekładamy do brytfanki lub naczynia żaroodpornego zalewamy pozostałą marynatą, posypujemy czosnkiem, przykrywamy (wieczkiem naczynia lub folią aluminiową) i umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220 stopni na ok. 40 minut (długość pieczenia zależy od wielkości piersi).

Pod koniec duszenia zdejmujemy pokrywę i jeszcze chwilę pieczemy do zrumienienia wierzchu.

Gotowego kurczaka kroimy na ok. 1-2 cm plastry.
Podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi surówkami.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: