Więcej zszywek z tablicy

Jedzenie

Sernik z mango - bez pieczenia
Sernik z białą czekoladą i ...
Omlet na słodko
Przepis na marcepan
Ciasto gruszkowe
paszteciki z grzybami i kap...
Puszyste pierniczki świąteczne
Piernik z orzechowym kremem
Deser z nasionami chia
Domowe cantucci - sprawdzon...
Składniki: 200g mąki pszenn...
xxx
Rozpływający się w ustach s...
Kremowy makaron z kurczakie...
Chocolate con churros
Sorbet z kiwi Składniki na ...
...
Ciastka walentynkowe. Ciast...
Kremowy, cytrynowy po prost...
Szarlotka w szklance, czyli...
Naleśniki z jabłkami w posy...
Coraz bliżej święta..
Dekorowanie świątecznych pi...
Pierniczki jak z Kopernika ...
Smoothie truskawkowo- miętowe
Świąteczne Pierniki: 10 Pys...
immortal_warrior

immortal_warrior od dodunia131

Dodane 14.03 o 15:01
Obserwuj
Sorbet z kiwi Składniki na 1 litr: 1 kg owoców kiwi 1 nieduża cytryna 2/3 (lub mniej) szklanki cukru pół szklanki wody Do niedużego garnuszka nalać wody, dodać cukru, wymieszać. Zagotować do rozpuszczenia się cukru i pogotować około 3 - 4 minut. Zdjąć z palnika, wystudzić, schłodzić do temperatury lodówkowej (koniecznie!); można zrobić to dzień wcześniej. Kiwi obrać, pokroić na ćwiartki, umieścić w blenderze kielichowym razem ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, zmiksować do momentu otrzymania puree (można też użyć blendera ręcznego). Dodać schłodzony syrop cukrowy i zmiksować tylko do połączenia. Przelać do naczynia, przykryć folią spożywczą i schłodzić do temperatury lodówkowej, najlepiej przez całą noc. Schłodzoną mieszankę na sorbet przelać do maszyny do lodów i dalej postępować według instrukcji jej producenta. Przełożyć do pojemniczka, przykryć i włożyć na kilka godzin do zamrażarki. Sorbet można również wykonać bez maszyny - schłodzone składniki zmiksować, przelać do pojemnika, włożyć do zamrażarki. Podczas chłodzenia mniej więcej co 30 minut przez pierwsze 3 godziny zmiksować, by nie wytworzyły się kryształki lodu i by sorbet był bardziej puszysty. Zamrozić.

Sorbet z kiwi Składniki na 1 litr: 1 kg owoców kiwi

1 nieduża cytryna 2/3 (lub mniej) szklanki cukru pół szklanki wody Do niedużego garnuszka nalać wody, dodać cukru, wymieszać. Zagotować do rozpuszczenia się cukru i pogotować około 3 - 4 minut. Zdjąć z palnika, wystudzić, schłodzić do temperatury lodówkowej (koniecznie!); można zrobić to dzień wcześniej. Kiwi obrać, pokroić na ćwiartki, umieścić w blenderze kielichowym razem ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, zmiksować do momentu otrzymania puree (można też użyć blendera ręcznego). Dodać schłodzony syrop cukrowy i zmiksować tylko do połączenia. Przelać do naczynia, przykryć folią spożywczą i schłodzić do temperatury lodówkowej, najlepiej przez całą noc. Schłodzoną mieszankę na sorbet przelać do maszyny do lodów i dalej postępować według instrukcji jej producenta. Przełożyć do pojemniczka, przykryć i włożyć na kilka godzin do zamrażarki. Sorbet można również wykonać bez maszyny - schłodzone składniki zmiksować, przelać do pojemnika, włożyć do zamrażarki. Podczas chłodzenia mniej więcej co 30 minut przez pierwsze 3 godziny zmiksować, by nie wytworzyły się kryształki lodu i by sorbet był bardziej puszysty. Zamrozić.

Polubili: autsajderkaa
Zszywka przypięta także na tablicach:
mniam kulinarnie dieta Zdrowe żarełko ♡ +118 innych
Zgłoś naruszenie

k2jpdl

Super przepis, skorzystam dziękuję za pomysł. ;)

 |  17.03 o 2:50  

Natkakrolewna

Uwielbiam takie przepisy! Na pewno wykorzystam go latem. :)

 |  12.03 o 12:26  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: