Stosunki między chłopami i inteligencją przedstawione w "Weselu" Stanisława Wyspiańskiego


Więcej zszywek z tablicy

sweets

Ciasto leśny mech z malinami
TOP 15 Najlepszych Przepisó...
Sorbet z kiwi Składniki na ...
...
czekoladowa tarta z borówka...
Ciasto jogurtowe z galaretk...
pychotka z malinami
Ciasto ze słonecznikiem i b...
Budyniowiec czyli najprosts...
Przekładaniec bez pieczenia...
BANOFFEE NA BISZKOPCIE

Prz...
Wuzetka z konfiturą malinow...
SERNIK ZEBRA 
Składniki: 1 ...
Sernik z musem z mlecznej c...
Mini serniczki na zimno z k...
ozdoba ciasta
Bardzo czekoladowe naleśnik...
Ciasto latte macchiato

Skł...
Sernik bananowy
Na spód:

2...
Panna cotta z musem czekola...
lava cake", bo jak mag...
Muffinki czekoladowe z budy...
Mrożony sernik z nutellą
Sk...
Sernik na serku homogenizow...
sernik w czekoladzie
Składn...
PYSZNE DOMOWE CIASTKA Z BAN...
Moniloff

Moniloff od dodunia131

Dodane 15.03 o 19:19
Obserwuj
Sorbet z kiwi Składniki na 1 litr: 1 kg owoców kiwi 1 nieduża cytryna 2/3 (lub mniej) szklanki cukru pół szklanki wody Do niedużego garnuszka nalać wody, dodać cukru, wymieszać. Zagotować do rozpuszczenia się cukru i pogotować około 3 - 4 minut. Zdjąć z palnika, wystudzić, schłodzić do temperatury lodówkowej (koniecznie!); można zrobić to dzień wcześniej. Kiwi obrać, pokroić na ćwiartki, umieścić w blenderze kielichowym razem ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, zmiksować do momentu otrzymania puree (można też użyć blendera ręcznego). Dodać schłodzony syrop cukrowy i zmiksować tylko do połączenia. Przelać do naczynia, przykryć folią spożywczą i schłodzić do temperatury lodówkowej, najlepiej przez całą noc. Schłodzoną mieszankę na sorbet przelać do maszyny do lodów i dalej postępować według instrukcji jej producenta. Przełożyć do pojemniczka, przykryć i włożyć na kilka godzin do zamrażarki. Sorbet można również wykonać bez maszyny - schłodzone składniki zmiksować, przelać do pojemnika, włożyć do zamrażarki. Podczas chłodzenia mniej więcej co 30 minut przez pierwsze 3 godziny zmiksować, by nie wytworzyły się kryształki lodu i by sorbet był bardziej puszysty. Zamrozić.

Sorbet z kiwi Składniki na 1 litr: 1 kg owoców kiwi

1 nieduża cytryna 2/3 (lub mniej) szklanki cukru pół szklanki wody Do niedużego garnuszka nalać wody, dodać cukru, wymieszać. Zagotować do rozpuszczenia się cukru i pogotować około 3 - 4 minut. Zdjąć z palnika, wystudzić, schłodzić do temperatury lodówkowej (koniecznie!); można zrobić to dzień wcześniej. Kiwi obrać, pokroić na ćwiartki, umieścić w blenderze kielichowym razem ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, zmiksować do momentu otrzymania puree (można też użyć blendera ręcznego). Dodać schłodzony syrop cukrowy i zmiksować tylko do połączenia. Przelać do naczynia, przykryć folią spożywczą i schłodzić do temperatury lodówkowej, najlepiej przez całą noc. Schłodzoną mieszankę na sorbet przelać do maszyny do lodów i dalej postępować według instrukcji jej producenta. Przełożyć do pojemniczka, przykryć i włożyć na kilka godzin do zamrażarki. Sorbet można również wykonać bez maszyny - schłodzone składniki zmiksować, przelać do pojemnika, włożyć do zamrażarki. Podczas chłodzenia mniej więcej co 30 minut przez pierwsze 3 godziny zmiksować, by nie wytworzyły się kryształki lodu i by sorbet był bardziej puszysty. Zamrozić.

Zgłoś naruszenie

vesper2706

Robiłam wg przepisu i niestety zamarzło na bryłę lodu...

 |  6.03 o 20:12  

wyliczaniePL

Hmm trzeba spróbować.

 |  6.03 o 13:29  

k2jpdl

Super przepis, skorzystam dziękuję za pomysł. ;)

 |  17.03 o 2:50  

Natkakrolewna

Uwielbiam takie przepisy! Na pewno wykorzystam go latem. :)

 |  12.03 o 12:26  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: