Więcej zszywek z tablicy

mniam

zakąski na przyjęcie
Wafle z pianką i galaretką
Sorbet z kiwi Składniki na ...
Kotlety ziemniaczane w waflu
Surówka z kapusty pekińskie...
5 Przepisów na Pyszny Twaro...
Ciasto francuskie z kurczak...
Szare kluski
Kotlety Schabowe Magdy Gess...
Jedzenie do Pracy – TOP 15 ...
krokiety ze szpinakiem
szarlotka z kokosem , szarl...
Rigatoni z tuńczykiem
Rolada z szynki -idealna pr...
Rolada serowa bez pieczenia
Oczyszczanie organizmu. Chy...
Sałatka hawajska z porem
Dania z ryb. Propozycje 3 p...
Orzechowo-białkowe batony b...
rolada z kurczakiem, szpina...
10 Pysznych Przepisów na Kr...
Przepisy na zdrowe zapiekan...
Makaron z kurczakiem, szpin...
Fit Makaron – TOP 10 Przepi...
OMLET na Słono – 15 Pysznyc...
Puszysty omlet Bardzo puszy...
Omagma

Omagma od dodunia131

Dodane 16.03 o 13:17
Obserwuj
Sorbet z kiwi Składniki na 1 litr: 1 kg owoców kiwi 1 nieduża cytryna 2/3 (lub mniej) szklanki cukru pół szklanki wody Do niedużego garnuszka nalać wody, dodać cukru, wymieszać. Zagotować do rozpuszczenia się cukru i pogotować około 3 - 4 minut. Zdjąć z palnika, wystudzić, schłodzić do temperatury lodówkowej (koniecznie!); można zrobić to dzień wcześniej. Kiwi obrać, pokroić na ćwiartki, umieścić w blenderze kielichowym razem ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, zmiksować do momentu otrzymania puree (można też użyć blendera ręcznego). Dodać schłodzony syrop cukrowy i zmiksować tylko do połączenia. Przelać do naczynia, przykryć folią spożywczą i schłodzić do temperatury lodówkowej, najlepiej przez całą noc. Schłodzoną mieszankę na sorbet przelać do maszyny do lodów i dalej postępować według instrukcji jej producenta. Przełożyć do pojemniczka, przykryć i włożyć na kilka godzin do zamrażarki. Sorbet można również wykonać bez maszyny - schłodzone składniki zmiksować, przelać do pojemnika, włożyć do zamrażarki. Podczas chłodzenia mniej więcej co 30 minut przez pierwsze 3 godziny zmiksować, by nie wytworzyły się kryształki lodu i by sorbet był bardziej puszysty. Zamrozić.

Sorbet z kiwi Składniki na 1 litr: 1 kg owoców kiwi

1 nieduża cytryna 2/3 (lub mniej) szklanki cukru pół szklanki wody Do niedużego garnuszka nalać wody, dodać cukru, wymieszać. Zagotować do rozpuszczenia się cukru i pogotować około 3 - 4 minut. Zdjąć z palnika, wystudzić, schłodzić do temperatury lodówkowej (koniecznie!); można zrobić to dzień wcześniej. Kiwi obrać, pokroić na ćwiartki, umieścić w blenderze kielichowym razem ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, zmiksować do momentu otrzymania puree (można też użyć blendera ręcznego). Dodać schłodzony syrop cukrowy i zmiksować tylko do połączenia. Przelać do naczynia, przykryć folią spożywczą i schłodzić do temperatury lodówkowej, najlepiej przez całą noc. Schłodzoną mieszankę na sorbet przelać do maszyny do lodów i dalej postępować według instrukcji jej producenta. Przełożyć do pojemniczka, przykryć i włożyć na kilka godzin do zamrażarki. Sorbet można również wykonać bez maszyny - schłodzone składniki zmiksować, przelać do pojemnika, włożyć do zamrażarki. Podczas chłodzenia mniej więcej co 30 minut przez pierwsze 3 godziny zmiksować, by nie wytworzyły się kryształki lodu i by sorbet był bardziej puszysty. Zamrozić.

Polubili: Calineczka_
Zszywka przypięta także na tablicach:

Przepisy

so sweet

Przepisy na coś dobrego :P

przepisy

+117 innych
Zgłoś naruszenie

k2jpdl

Super przepis, skorzystam dziękuję za pomysł. ;)

 |  17.03 o 2:50  

Natkakrolewna

Uwielbiam takie przepisy! Na pewno wykorzystam go latem. :)

 |  12.03 o 12:26  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: