Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Kalafior z kukurydzą i sere...
Miodowy kurczak w marchewce
Pyszne torciki bezowe z tru...
Spaghetti carbonara (2 porc...
sałatka dwuskładnikowa: *1 ...
ZDROWY OBIAD! Curry z socze...
Sałatka tortellini
Kotleciki z kalafiora i mar...
Prosty przepis robi furorę!...
Zupa ziemniaczana z porem i...
Meksykańskie casserole z ku...
Zapiekanka z ryżem "gy...
Kurczak z ryżem po meksykań...
Kruche babeczki z jabłkami ...
Sosy sałatkowe
kurczak tikka masala
Pieczona owsianka z jabłkie...
Pyszny zdrowy OBIAD!!! Bądź...
Bezowy tort Kinder Bueno! S...
Tarta czekoladowa 

SKŁADNI...
Kruche ciasteczka owsiane
Zupa pomidorowa z fasolą
Pieczona jaglanka z kokosem...
ok 350 gram makaronu
2 pusz...
Makaron z TUŃCZYKIEM i SERE...
Składniki: *200ml (niepełna...
natalka_ania

natalka_ania od malar

Dodane 26.08 o 21:43
Obserwuj
Spaghetti carbonara (2 porcje)

Składniki:

makaron spaghetti - 200g spaghetti
jajka - 2
śmietana kremówka 30-36% - 5-6 łyżek
boczek wędzony - ok. 200g
parmezan lub ser żółty typu gouda - 100g
sól
świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. W tym czasie do jajek dodać śmietanę i wymieszać dokładnie trzepaczką. Dodać ser starty na tarce o średnich oczkach. Doprawić solą i pieprzem.
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć. Odcedzony, gorący makaron przełożyć do garnka, dodać boczek, wymieszać. Wlać masę jajeczną. Delikatnie podgrzewać na malutkim ogniu cały czas mieszając (maksymalnie minutę aby jajko się nie ścięło). Porcje posypać startym parmezanem i podawać natychmiast.

Spaghetti carbonara (2 porcje)


Składniki:

makaron spaghetti - 200g spaghetti
jajka - 2
śmietana kremówka 30-36% - 5-6 łyżek
boczek wędzony - ok. 200g
parmezan lub ser żółty typu gouda - 100g
sól
świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. W tym czasie do jajek dodać śmietanę i wymieszać dokładnie trzepaczką. Dodać ser starty na tarce o średnich oczkach. Doprawić solą i pieprzem.
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć. Odcedzony, gorący makaron przełożyć do garnka, dodać boczek, wymieszać. Wlać masę jajeczną. Delikatnie podgrzewać na malutkim ogniu cały czas mieszając (maksymalnie minutę aby jajko się nie ścięło). Porcje posypać startym parmezanem i podawać natychmiast.

Zszywka przypięta także na tablicach:

Jedzenieee ;o

kulinaria

Kuchnia

Ulubione

+67 innych
Zgłoś naruszenie

malar

mysle ze makaron tu nie gra dużej roli. Ja osobiście robie ze zwykła śmietana cebulką serkami topionymi i ziołami :)

 |  17.12 o 18:29  

Morganka

Od kiedy? Carbonare po pierwsze nie robi się z makaronu typu spaghetti cały bajer jest w tym żeby to był makaron typu penne . I śmietana kremówka? chciała bym to zobaczyć we włoskiej kuchni :P

 |  11.12 o 12:46  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: