bettypasja

bettypasja

Dodane 17.05 o 13:06
Obserwuj
Spaghetti z cukinią, cytryną i pancettą

 

Opakowanie makaronu spaghetti2 nieduże cukinie

1 cytryna

100 gram pancetty lub wędzonego boczku

Oliwa z oliwek

Sól, pieprz

Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami producenta.

Pancette lub wędzony boczek kroimy w paski i przesmażamy go na patelni. Cukinie myjemy i kroimy ja w pól talarki lub jeśli mamy temperówkę do warzyw robimy z niej spaghetti. Cytrynę wyparzamy, skórkę ścieramy na tarce.

Do przesmażonej pancetty dodajemy cukinię, skórkę z cytryny i sok z ½ cytryny i smażymy 1 minutę. Dodajemy odcedzony makaron, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i skrapiamy całość oliwą z oliwek- serwujemy od razu, posypane startym parmezanem ; )

Spaghetti z cukinią, cytryną i pancettą




Opakowanie makaronu spaghetti2 nieduże cukinie

1 cytryna

100 gram pancetty lub wędzonego boczku

Oliwa z oliwek

Sól, pieprz

Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami producenta.

Pancette lub wędzony boczek kroimy w paski i przesmażamy go na patelni. Cukinie myjemy i kroimy ja w pól talarki lub jeśli mamy temperówkę do warzyw robimy z niej spaghetti. Cytrynę wyparzamy, skórkę ścieramy na tarce.

Do przesmażonej pancetty dodajemy cukinię, skórkę z cytryny i sok z ½ cytryny i smażymy 1 minutę. Dodajemy odcedzony makaron, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i skrapiamy całość oliwą z oliwek- serwujemy od razu, posypane startym parmezanem ; )

Polubili: dj862
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY