Więcej zszywek z tablicy

Na Kanapkę

marynata do szynki
Rolada z mięsa mielonego z ...
pasztet-z-borowikami
Schab z czosnkiem i tymiank...
Pasta do chleba z kurczaka ...
Drobiowa wędlina
Mięso ze słoika
GOTOWANA ROLADA Z MIĘSA MIE...
Pieczeń z mięsa mielonego z...
Pasta z makreli z suszonymi...
Pasta z jajek i avocado
rolada boczkowa z pieczarkami
Pasty naturalne do zrobieni...
Domowa kiełbasa drobiowa, p...
Baleron białoruski z kurcza...
mielonka z słoika, przepis ...
Pieczona karkówka z czosnki...
schab suszony w piekarniku,...
kiełbasa czosnkowa ze słoik...
domowa pasztetowa, przepis ...
Pasztet z polędwiczki wiepr...
Pasta jajeczna z serkiem, s...
Specjał drobiowy z lubczyki...
Tosty z boczkiem, brie i ka...
pesto z rukoli <3
Mięso ze słoika

Więcej zszywek ze źródła

lh4.googleusercontent.com

Sweterek Specjał drobiowy z lubczyki... ... "W sklepie Mama i Papa... Białe łóżeczko dostawne dzi... Pokój dziecka

Łóżeczko ze ... Łóżeczko dla dziecka
Ładne ... Łóżeczko w pokoiku dziecka.... "Wybacz Sasuke, innym ...

Specjał drobiowy z lubczykiem


800 dag filetu z kurczaka ( u mnie wyszło 3 większe połówki) dlatego nazywam go potrójnie drobiowym
Peklosmaczek K a 80 g Tradismak,
przyprawa Natura Smak Rozkoszna a 40 g Tradismak
1 łyżka Żelatyna spożywcza a 120 g Tradismak
Przyprawa lubczyk-1 łyżka stołowa

Robimy mieszankę przypraw:
1 łyżka przyprawy Rozkoszna + łyżka peklosmaczku+ płaska łyżka żelatyny +lubczyk
Filet drobiowy myjemy i nacinamy delikatnie mięso.
Każdą pierś nacieramy przyprawą.
Układamy jedną na drugiej w szynkowarze dobrze dociskając.
Całość powinna wypełnić naczynie prawie do samego brzegu. Na wszystko nakładamy płytkę przytrzymującą i zakładamy klamrę ze sprężyną, która całość ładnie dociska.
Odstawiamy na kilka godzin do lodówki, najlepiej na noc, wtedy mięso lepiej „przejdzie smakiem”

Szynkowar wstawiamy do dość wysokiego garnka wyłożonego na dnie ściereczką lub jakimś materiałem.
Do garnka wlewamy ciepłą wodę, tak aby sięgała około 2 cm poniżej krawędzi szynkowaru.
Gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem około 60 minut.
Sprawdzamy termometrem temperaturę wewnątrz wędliny.
Idealna jest gdy wskazuje około 70 stopni.
Wyłączamy i pozostawiamy do ostudzenia.
Ja wkładam do lodówki na całą dobę.

Następnie polewam minutę bardzo ciepłą wodą szynkowar,
zdejmuję sprężynę mocującą i sama się szynka wysuwa.
Uważajcie aby nie zgubić do zlewu pysznej galaretki jaka się tworzy.
Ja przed polaniem gorącą woda zdejmuje na talerzyk to co jest na wierzchu i potem dokładam do wędlinki.
Pierś jest lekko krucha, aromatyczna i pyszna.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Calineczka_

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY