
Spirale ziemniaczane podawane z sosem czosnkowym i
ketchupem składniki 350g ziemniaków, 1 jajko, 10g skrobi ziemniaczanej sól pieprz 10g parmezanu mleka 50g gotujemy ziemniaki do miękkości Następnie ugniatamy aż będzie gładkie. Dodajemy jajko, mleko, sól, pieprz i parmezanem i dobrze mieszamy Przenieść mieszaninę ziemniaków do rękawa cukierniczego. Rozgrzać olej do 170 stopni C. Wycisnąć ziemniaki w gorącym oleju w spiralnym wzorem. smażyć na złoty kolor. Odcisnąć nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku przed podaniem.
Użytkownicy także przypinają:
_Colka_
ja zrobiłam i niestety nie wyszło. były bardzo tłuste i nieudalo mi się uzyskać formy spiralki :)
klaudi_a885
ktoś wypróbował ten przepis (: