Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Placki marchewkowo – ziemni...
Chrupiące wafelki
Pieczarkowa
Pieczarkowe ptysie
Pizza z patelni-wyborna!
ciasto francuskie+czekoladka;)
Czekoladowa lasagne! mniam....
Składniki

5 jaj
3/4 szklan...
Przepis zaczerpnięty ze Zło...
poziomka
szczypiorek
cytryna
truskawka
ogórek
Liczba porcji: 6-8

Czas pr...
sposób na pyszne lody :)
Krem czekoladowy wg Jamie&#...
Ciasto

• 150 g gorzkiej cz...
Sposób na czerstwą bagietkę...
Pęczak z pieczarkami

Skład...
Jeśli zostanie Wam trochę z...
Stromboli to rodzaj zawijan...
Krem "Kinder Bueno&quo...
Mega sałatka <3 polecam ...
szybka pizza z patelni -10 ...
Ziemniaczane krokiety z pie...
abi93

abi93 od Klaudyna95

Dodane 11.02 o 22:53
Obserwuj
Sposób na czerstwą bagietkę
1 długa, czerstwa bagietka, lub dwie krótsze. Można użyć też czerstwych bułek pszennych, kajzerki, kromki chleba pszenno-żytniego, rogale, itp.
3 jajka
2 łyżeczki kwaśnej śmietany 18%
10 dag startego sera żółtego
5 dag kremowego serka topionego z ziołami
przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, susz z pietruszki, szczypta gałki muszkatołowej
pół pęczka szczypiorku
masło do wysmarowania formy


Bagietkę, lub inne pieczywo pokroić na mniejsze kawałki. Umieścić w naczyniu do zapiekania, wcześniej wysmarowanym masłem.
Jajka zmiksować ze śmietaną, przyprawić. Dodać starty ser, wymieszać.
Na bagietkach poukładać kawałki pokrojonego serka topionego, zalać masą jajeczno-serową, posypać posiekanym szczypiorkiem.
Piec na złoty kolor, ok. 20-25 min. w 180°C.
Polecam podawać do zupy.

Sposób na czerstwą bagietkę

1 długa, czerstwa bagietka, lub dwie krótsze. Można użyć też czerstwych bułek pszennych, kajzerki, kromki chleba pszenno-żytniego, rogale, itp.
3 jajka
2 łyżeczki kwaśnej śmietany 18%
10 dag startego sera żółtego
5 dag kremowego serka topionego z ziołami
przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, susz z pietruszki, szczypta gałki muszkatołowej
pół pęczka szczypiorku
masło do wysmarowania formy


Bagietkę, lub inne pieczywo pokroić na mniejsze kawałki. Umieścić w naczyniu do zapiekania, wcześniej wysmarowanym masłem.
Jajka zmiksować ze śmietaną, przyprawić. Dodać starty ser, wymieszać.
Na bagietkach poukładać kawałki pokrojonego serka topionego, zalać masą jajeczno-serową, posypać posiekanym szczypiorkiem.
Piec na złoty kolor, ok. 20-25 min. w 180°C.
Polecam podawać do zupy.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY