Usiakowelowe

Usiakowelowe od nietoperek80

Dodane 27.02 o 22:59
Obserwuj
Sposób przygotowania: Przygotować okrągłą formę o ø 24 cm, posmarować ją masłem i wysypać mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia. Żółtka oddzielić od białek. Mąki, proszek do pieczenia i sól wymieszać, przesiać przez sitko. Z białek i soku z cytryny ubić sztywną pianę, dodając cukier powoli miksować, następnie dodawać po jednym żółtku, a gdy masy się połączą, dodać mąki i wymieszać. Następnie dodać 1 tubkę barwnika niebieskiego, dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wcześniej przygotowanej foremki. 2 Pieczenie: Ciasto wstawić do piekarnika. Piekarnik gazowy: 180°C Piekarnik elektryczny: 180°C Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy nie powinien być podgrzany. Piekarnik elektryczny powinien być podgrzany. Czas pieczenia: około 40 min. Gdy ciasto się upiecze wystudzić je, wyjąć z foremki – ściągnąć z ciasta papier do pieczenia, jeśli był używany. Foremkę umyć, osuszyć, boki posmarować oliwą lub masłem. Włożyć na spód upieczone ciasto. 3 Masa serowa: Do wysokiego naczynia wlać 1000 ml mleka. Wsypać masę sernikową i miksować 3 minuty na najwyższych obrotach. Następnie dodać jogurt naturalny i miksować przez 2 minuty. Do masy dodać niebieski barwnik i dokładnie wymieszać. Wyłożyć do foremki, rozsmarować dokładnie w formie i włożyć do lodówki na co najmniej godzinę. 4 Dekorowanie: Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno pod koniec ubijania dodać Śmietan-fix wymieszany z cukrem. Schłodzony sernik udekorować ubitą śmietaną, owocami i miętą – najlepiej tuż przed podaniem.

Sposób przygotowania: Przygotować okrągłą formę

o ø 24 cm, posmarować ją masłem i wysypać mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia. Żółtka oddzielić od białek. Mąki, proszek do pieczenia i sól wymieszać, przesiać przez sitko. Z białek i soku z cytryny ubić sztywną pianę, dodając cukier powoli miksować, następnie dodawać po jednym żółtku, a gdy masy się połączą, dodać mąki i wymieszać. Następnie dodać 1 tubkę barwnika niebieskiego, dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wcześniej przygotowanej foremki. 2 Pieczenie: Ciasto wstawić do piekarnika. Piekarnik gazowy: 180°C Piekarnik elektryczny: 180°C Dodatkowe informacje: Piekarnik gazowy nie powinien być podgrzany. Piekarnik elektryczny powinien być podgrzany. Czas pieczenia: około 40 min. Gdy ciasto się upiecze wystudzić je, wyjąć z foremki – ściągnąć z ciasta papier do pieczenia, jeśli był używany. Foremkę umyć, osuszyć, boki posmarować oliwą lub masłem. Włożyć na spód upieczone ciasto. 3 Masa serowa: Do wysokiego naczynia wlać 1000 ml mleka. Wsypać masę sernikową i miksować 3 minuty na najwyższych obrotach. Następnie dodać jogurt naturalny i miksować przez 2 minuty. Do masy dodać niebieski barwnik i dokładnie wymieszać. Wyłożyć do foremki, rozsmarować dokładnie w formie i włożyć do lodówki na co najmniej godzinę. 4 Dekorowanie: Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno pod koniec ubijania dodać Śmietan-fix wymieszany z cukrem. Schłodzony sernik udekorować ubitą śmietaną, owocami i miętą – najlepiej tuż przed podaniem.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY