Więcej zszywek z tablicy

Coś dobrego

Muffinki z kremem piankowym...
Babeczki Oreo :)
Babeczki cappuccino - prost...
Tiramisu cupcakes (przepis ...
Muffinki cappucino - Wypiek...
Babeczki tiramisu - Najleps...
***
Baranek z pianek marshmallow
Wielkanocne Babeczki Idealn...
Czekoladowe babeczki z krem...
Świąteczne Babeczki: TOP 12...
Babeczki cytrynowe - Wypiek...
Cynamonowe babeczki wypełni...
Babeczki Owieczki
Babeczki z czekoladową choi...
Babeczki ajerkoniakowe - Wy...
Babeczki bałwanki
babeczki z choinkami
Babeczki - Bożonarodzeniowe...
Tęczowe babeczki!
Babeczki wielkanocne - prze...
Babeczki czekoladowe z krem...
Babeczki Sachera
Babeczki kawowo-chałwowe - ...
Babeczki blondie z białą cz...
Babeczki z wąsami

Więcej zszywek ze źródła

ilovebake.pl

CRUMBLE ZE ŚLIWKAMI Ciasto czekoladowe z kremem... Stefanka bez pieczenia Ciasto biały lion Ciasto czekoladowy Kubuś Ciasto snikers TORT CZEKOLADOWY Z MUSEM CZ... Ciasto euforia STEFANKA NA HERBATNIKACH

S...
dirgela

dirgela

Dodane 9.12 o 23:34 z

ilovebake.pl

Obserwuj

STEFANKA NA HERBATNIKACH


SKŁADNIKI NA KREM GRYSIKOWY:
800 ml mleka
6 łyżek kaszki manny
150 g cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego lub ekstraktu z wanilii
300 g masła, temp. pokojowa
szczypta soli

SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY:
500 ml śmietanki kremówki 30%
4 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki żelatyny lub śmietan fix
1/4 szklanki wody

DODATKOWO:
2 opakowania herbatników maślanych, duże
1 duży słoik powideł śliwkowych lub z czarnego bzu
2-3 łyżki kakao do oprószenia
* 1 szklanka o pojemności 250 ml.

Formę o wym. 24×24 cm lub podobną wykładamy papierem do pieczenia lub folią.
Układamy na dnie herbatniki i smarujemy 1/3 powideł. Mleko razem z cukrami i solą podgrzewamy do zagotowania. Następnie dodajemy kaszkę i gotujemy cały czas mieszając, aż do zgęstnienia. Odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło miksujemy przez chwilkę, następnie po łyżce dodajemy masę z kaszki. Połowę kremu wykładamy na powidła, przykrywamy herbatnikami. Następnie powtarzamy: powidła, krem herbatniki i powidła.
Żelatynę zalewamy wodą i zostawiamy do napęcznienia. Następnie przez chwilkę podgrzewamy w mikrofali, mieszamy i zostawiamy do wystudzenia. Śmietankę miksujemy na sztywną masę, dodajemy przesiany cukier puder oraz niewielkim strumieniem wlewamy żelatynę. Wykładamy na powidła. Gotowe ciasto owijamy folią i wkładamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Przed podaniem oprószamy kakao.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: