Więcej zszywek z tablicy

słodkości

Marysieńka - Czekoladowe Ci...
Składniki:

- 5 jaj

- 3 ły...
Babka drożdżowa Iwony
Ciasto czekoladowe z bananami
Czekoladowe latte z malinam...
ciasto ze śliwkami i zalewą...
Sernik bez pieczenia z cias...
Torcik malinowy z wiórkami ...
Babeczki blondies z kremem ...
Cytrynowe babeczki ♥
Pyszny Tort Czekoladowy. Pr...
Najlepszy tort TRUSKAWKOWY ...
Tort Ambasador
Biszkopt:

6...
miodownik

Składniki ciasto...
kruche ciasto z budyniem i ...
ciasto szefowej
czekoladowo bananowe
Kocham je <3
Mus z białej czekolady i ma...
snikers bez pieczenia
Skład...
ORZEŹWIAJĄCY MUS

Składniki...
Kawuś

Biszkopt:
● po 1 szk...
Ciasto Maxi King


Składnik...
STEFANKA

Ciasto kruche:
- ...
Cupcake!
Gofry z nutellą i truskawka...
huricanee

huricanee od MALUTKA22AP

Dodane 5.05 o 20:26
Obserwuj
STEFANKA

Ciasto kruche:
- 300g mąki pszennej
- 150g masła
- 80g cukru
- 2 żółtka
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
Beza:
- 4 białka
- 100g cukru
- 1 1/2 słoiczka powideł śliwkowych
- 200g bakalii (my użyłyśmy tylko rodzynek)
- 200g orzechów włoskich
Masa:
- 100g cukru
- 1/2 szklanki wody
- 1 czubata łyżka kakao
- 3 żółtka
- 150g masła
Przepis
Ciasto Kruche: Mąkę, cukier i masło włożyć do miski. Dodać jajka, proszek do pieczenia, kwaśną śmietanę i zagnieść. Zagniecione ciasto owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto podzielić na 2 części, rozłożyć na dwie blaszki o wymiarach (20 x 30 cm).
Na rozwałkowane ciasta kruche rozsmarować powidła i posypać bakaliami. Ubić pianę z białek z cukrem. Pianę wyłożyć na blaty posypane bakaliami. Całość posypać orzechami włoskimi. Piec na złoty kolor 30-40 minut w 180 stopniach.
Gotowe blaty odstawić do wystygnięcia. W tym czasie zrobić masę. Cukier zalać wodą i kakao. Całość zagotować i odstawić do wystygnięcia. Utrzeć żółtka. Do utartych żółtek wlewamy 2 łyżki schłodzonej polewy. Całość miksujemy. Następnie do pozostałej polewy wlewamy żółtka cały czas miksując. Masa powinna się zagęścić.
Zmiksować miękkie masło do którego dodajemy stopniowo zagęszczoną polewę z żółtek. Przygotowaną masę rozsmarowujemy na upieczonym kruchym cieście z bezą. Następnie na masę kładziemy kolejny blat ciasta kruchego tak, aby beza z orzechami była na wierzchu ciasta.
Uwagi: Cias...

STEFANKA


Ciasto kruche:
- 300g mąki pszennej
- 150g masła
- 80g cukru
- 2 żółtka
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
Beza:
- 4 białka
- 100g cukru
- 1 1/2 słoiczka powideł śliwkowych
- 200g bakalii (my użyłyśmy tylko rodzynek)
- 200g orzechów włoskich
Masa:
- 100g cukru
- 1/2 szklanki wody
- 1 czubata łyżka kakao
- 3 żółtka
- 150g masła
Przepis
Ciasto Kruche: Mąkę, cukier i masło włożyć do miski. Dodać jajka, proszek do pieczenia, kwaśną śmietanę i zagnieść. Zagniecione ciasto owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto podzielić na 2 części, rozłożyć na dwie blaszki o wymiarach (20 x 30 cm).
Na rozwałkowane ciasta kruche rozsmarować powidła i posypać bakaliami. Ubić pianę z białek z cukrem. Pianę wyłożyć na blaty posypane bakaliami. Całość posypać orzechami włoskimi. Piec na złoty kolor 30-40 minut w 180 stopniach.
Gotowe blaty odstawić do wystygnięcia. W tym czasie zrobić masę. Cukier zalać wodą i kakao. Całość zagotować i odstawić do wystygnięcia. Utrzeć żółtka. Do utartych żółtek wlewamy 2 łyżki schłodzonej polewy. Całość miksujemy. Następnie do pozostałej polewy wlewamy żółtka cały czas miksując. Masa powinna się zagęścić.
Zmiksować miękkie masło do którego dodajemy stopniowo zagęszczoną polewę z żółtek. Przygotowaną masę rozsmarowujemy na upieczonym kruchym cieście z bezą. Następnie na masę kładziemy kolejny blat ciasta kruchego tak, aby beza z orzechami była na wierzchu ciasta.
Uwagi: Cias...

Zszywka przypięta także na tablicach:
Pyszności < 3 Słodkości ♡ smakołyki Kuchnia +38 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: