Wpływ doświadczeń powstańczych i wojennych na postawy życiowe: "Zdążyć przed Panem Bogiem" i "Inny świat"


Więcej zszywek z tablicy

jedzonko

...
...
Chlebek z serem.
Roladki pizzowe.
JABŁKOWY CHUTNEY

Składniki...
chlebuś.
Chrupiący kurczak w cieście...
Kruche ciasteczka inaczej.
Ciasto orzechowo - budyniowe
ananasowy szampan ;>
A może tak w Walentynki
Zioła pod pierzynką
...
...
Świetne :)
...
Serca z marchewki ;3
mmm
Focaccia - przepis po klikn...
dla dzieci na halloween
walentynkowo
NAPOLEONKA BEZ  PIECZENIA
S...
galaretka
pomysł na omlet ze szpinaki...
Stripsy KFC :) 

Potrzeba :...
Krakersy cebulowe (2 blachy...
sushita

sushita od Selinze

Dodane 20.01 o 1:26
Obserwuj
Stripsy KFC :) 

Potrzeba :
mąka, słodka i ostra papryka, dwie łyżeczki proszku do pieczenia, imbir mielony i czosnek granulowany :) 
druga miska z wodą.
wszystkie sypkie składniki mieszamy w jednej misce. Kawałki kurczaka maczamy na przemian w wodzie i w mące z przyprawami (tak 3 razy ) i smażymy w głębokim oleju :)

Stripsy KFC :)


Potrzeba :
mąka, słodka i ostra papryka, dwie łyżeczki proszku do pieczenia, imbir mielony i czosnek granulowany :)
druga miska z wodą.
wszystkie sypkie składniki mieszamy w jednej misce. Kawałki kurczaka maczamy na przemian w wodzie i w mące z przyprawami (tak 3 razy ) i smażymy w głębokim oleju :)

Zgłoś naruszenie

angel30

zrobiłam i się zajadam mmmmm.....pyszka:) polecam

 |  5.05 o 18:55  

alicja88

ja robię skrzydełka panierowane.z całego skrzydełka odcinam lotki i pozostałą część dzielę na 2.takie skrzydełka zakrapiam tylko sosem sojowym,też na oko;) ale daję dość sporo i pozostawiam na co najmniej 4 godziny.najlepiej kiedy są pozostawione na całą noc.panieruję w połączonej pół na pół mące pszennej i ziemniaczanej i smażę w sporej ilości tłuszczu.polecam:)

 |  14.02 o 22:43  

anies83

polecam z tym że najlepiej panierować raz albo góra dwa. :)

 |  5.02 o 17:58  

Cami

Polecam ;-) pychota

 |  4.02 o 10:37  

Selinze

Ale właśnie stripsy nie mają być miękkie ale chrupiące :P jak chcesz miękkie wystarczy nie dodawać proszku do pieczenia.

 |  1.02 o 8:11  

jaszczurka

mniam, mniam

 |  31.01 o 8:34  

wero_nika18

ja przed smażeniem wkładam już pokrojone piersi kurczaka na godzinę do mleka, wraz z przyprawami, dzięki temu stripsy są bardziej miękkie :D

 |  30.01 o 16:27  

black_queen21

wypróbuję z chęcią :)

 |  24.01 o 20:10  

Selinze

Ja to mieszałam na oko :)

 |  23.01 o 14:11  

domellaa

A jakie proporcje tych składników ?

 |  14.01 o 22:58  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: