Stripsy KFC :)
Potrzeba :
mąka, słodka i ostra papryka, dwie łyżeczki proszku do pieczenia, imbir mielony i czosnek granulowany :)
druga miska z wodą.
wszystkie sypkie składniki mieszamy w jednej misce. Kawałki kurczaka maczamy na przemian w wodzie i w mące z przyprawami (tak 3 razy ) i smażymy w głębokim oleju :)
Użytkownicy także przypinają:
angel30
zrobiłam i się zajadam mmmmm.....pyszka:) polecam
alicja88
ja robię skrzydełka panierowane.z całego skrzydełka odcinam lotki i pozostałą część dzielę na 2.takie skrzydełka zakrapiam tylko sosem sojowym,też na oko;) ale daję dość sporo i pozostawiam na co najmniej 4 godziny.najlepiej kiedy są pozostawione na całą noc.panieruję w połączonej pół na pół mące pszennej i ziemniaczanej i smażę w sporej ilości tłuszczu.polecam:)
anies83
polecam z tym że najlepiej panierować raz albo góra dwa. :)
Cami
Polecam ;-) pychota
Selinze
Ale właśnie stripsy nie mają być miękkie ale chrupiące :P jak chcesz miękkie wystarczy nie dodawać proszku do pieczenia.
jaszczurka
mniam, mniam
wero_nika18
ja przed smażeniem wkładam już pokrojone piersi kurczaka na godzinę do mleka, wraz z przyprawami, dzięki temu stripsy są bardziej miękkie :D
black_queen21
wypróbuję z chęcią :)
Selinze
Ja to mieszałam na oko :)
domellaa
A jakie proporcje tych składników ?