Gubba

Gubba od adusia3009

Dodane 17.01 o 13:00
Obserwuj
SYROP IMBIROWO-MIODOWY....Idealny na przeziębienie! - 2,5 szklanki wody, - jeden spory korzeń imbiru, - jedna duża cytryna , - szklanka miodu, - ewentualnie 1/2 szklanki cukru jeśli ktoś lubi na słodko. Do garnuszka wlewamy wodę i dodajemy starty (na dużych oczkach) imbir i cukier (opcjonalnie). Gotujemy na małym ogniu ok 25 min. Kiedy przestygnie odcedzamy imbir, dodajemy cytrynę (można też dodać startą skórkę) i miód. Należy wypijać łyżkę syropu 3 razy na dobę bądź szczodrze dolewać go sobie do herbaty. Życzę zdrowia!

SYROP IMBIROWO-MIODOWY...

.Idealny na przeziębienie! - 2,5 szklanki wody, - jeden spory korzeń imbiru, - jedna duża cytryna , - szklanka miodu, - ewentualnie 1/2 szklanki cukru jeśli ktoś lubi na słodko. Do garnuszka wlewamy wodę i dodajemy starty (na dużych oczkach) imbir i cukier (opcjonalnie). Gotujemy na małym ogniu ok 25 min. Kiedy przestygnie odcedzamy imbir, dodajemy cytrynę (można też dodać startą skórkę) i miód. Należy wypijać łyżkę syropu 3 razy na dobę bądź szczodrze dolewać go sobie do herbaty. Życzę zdrowia!

Zszywka przypięta także na tablicach:
Z kuchnia Zdrowie fit food +247 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

hgrant

Jak długo mozna przechowywać taki syrop i czy trzeba trzymać w lodówce?

 |  4.08 o 13:39  

renatkag

Super. mam go.

 |  22.01 o 22:53  

Olinka98

Imbir ma niesamowite właściwości :) A jaki nieziemski zapach musi mieć ten syrop !

 |  22.01 o 21:39  

Olinka98

fitolinka.blogspot.com

 |  22.01 o 21:37  

Lotty

Chyba się skuszę :)

 |  21.01 o 12:48  

misiek27

jak długo można go trzymać w takiej butelce ?

 |  20.01 o 20:03  

ateliertorebek

wygląda wspaniale

 |  18.01 o 19:50  

aleksandrine

serio? imbiru, tak samo jak i cytryny nie można nawet zalewac wrzatkiem, co witamina c sie rozkłada i wtedy taki" syrop " ma wyłącznie walory smakowe

 |  16.01 o 20:28   Pokaż odpowiedzi

kaminszczanka83

hmmm spróbuje

 |  16.01 o 14:52  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: