
SYROP IMBIROWO-MIODOWY...
.Idealny na przeziębienie! - 2,5 szklanki wody, - jeden spory korzeń imbiru, - jedna duża cytryna , - szklanka miodu, - ewentualnie 1/2 szklanki cukru jeśli ktoś lubi na słodko. Do garnuszka wlewamy wodę i dodajemy starty (na dużych oczkach) imbir i cukier (opcjonalnie). Gotujemy na małym ogniu ok 25 min. Kiedy przestygnie odcedzamy imbir, dodajemy cytrynę (można też dodać startą skórkę) i miód. Należy wypijać łyżkę syropu 3 razy na dobę bądź szczodrze dolewać go sobie do herbaty. Życzę zdrowia!
hgrant
Jak długo mozna przechowywać taki syrop i czy trzeba trzymać w lodówce?
renatkag
Super. mam go.
Olinka98
Imbir ma niesamowite właściwości :) A jaki nieziemski zapach musi mieć ten syrop !
Lotty
Chyba się skuszę :)
misiek27
jak długo można go trzymać w takiej butelce ?
ateliertorebek
wygląda wspaniale
aleksandrine
serio? imbiru, tak samo jak i cytryny nie można nawet zalewac wrzatkiem, co witamina c sie rozkłada i wtedy taki" syrop " ma wyłącznie walory smakowe
kaminszczanka83
hmmm spróbuje
Użytkownicy także przypinają:
Zaloguj się, aby dodać komentarz.