Więcej zszywek z tablicy

kluski

Knedle ze śliwkami - Plum k...
parowańce z jagodami - idea...
Kartacze z Mięsem sprawdzon...
Gnocchi dyniowe - kluseczki...
Kuchenne rozterki początkuj...
Pyzy z Różyca - przepis tra...
Szare kluski, przecieraki, ...
Kluski z kaszy manny
Składniki (na 3-4 porcje) -...
Kartacze z mięsem
Kluski ziemniaczane
Kluski ziemniaczane kładzione
Kluski z bułki tartej
Marchewkowe kluski
Szybki makaron w lekkim jog...
Mięciutkie kopytka – świetn...
kopytka
Super przepis na ciasto i s...
Ziołowe gnocchi w pomidorach
Smak dzieciństwa: kule śląskie
Kopytka z nadzieniem
koperkowe kulki kopytkowe....
knedle ze śliwkami w bułeczce
Domowe Knedle ze Śliwkami
kartacze, przepis po klikni...
Kluski śląśkie z sosem z bo...

Więcej zszywek ze źródła

beszamel.se.pl

Brownie czekoladowe z besza... Barszcz wigilijny - przepis... Salceson grzybowy - przepis... Pierś kurczaka zapiekana z ... Sosy do sałaty - 3 pomysły udka kurczaka w curry Jak zrobić ciasto ptysiowe?... Tort pomarańczowy z białą c... Tort Czarny Las. Przepis ja...
Sylwia435

Sylwia435

Dodane 9.03 o 19:02 z

beszamel.se.pl

Obserwuj

Szare kluski, przecieraki, żelaziaki: przepis na kluski

z surowych ziemniaków 1 kg ziemniaków 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka sól Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Odcisnąć sok, dodać mąkę, jajka i szczyptę soli, wymieszać (jeśli ciasto będzie za rzadkie, dosypać więcej mąki). W garnku zagotować wodę z solą. Na wrzątek kłaść łyżką porcje ciasta. Kluski gotować 5-10 minut (w zależności od wielkości) po wypłynięciu na powierzchnię. Wyjąć łyżką cedzakową na półmisek.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY