Więcej zszywek z tablicy

Smakołyki

Jaka Surówka do Obiadu? TOP...
Chrupiące ziemniaki z serem...
Zapiekany makaron z sosem s...
Naleśniki zapiekane z kurcz...
RYŻ SMAŻONY Z KURCZAKIEM, B...
Kurczak z makaronem w sosie...
KUKURYDZA Z GRILLA

SKŁADNI...
GRILLOWANE PIERSI KURCZAKA ...
SZASZŁYKI Z KURCZAKA, CZERW...
Kremowa surówka z ogórków g...
SAŁATKA "GRILÓWKA"...
Najsmaczniejsza surówka z k...
Kasza pęczak z warzywami. L...
Sałatka z tortellini i sere...
Perfekcyjne zapiekanki
KURCZAK PIECZONY NA RYŻU – ...
Czosnkowe chlebki naan, prz...
Kurczak w sosie szpinakowo-...
Bananowy omlet Ewy Chodakow...
Karkówka pieczona z warzywa...
FILETY Z KURCZAKA Z MARCHEW...
KURCZAK CAPRESE Z PIEKARNIK...
ZUPA MARCHEWKOWA
doprawioma...
RYŻ ZAPIEKANY Z JABŁKAMI I ...
FILETY Z KURCZAKA PIECZONE ...
ZUPA SZPINAKOWA

1 łyżka ma...

Więcej zszywek ze źródła

www.kwestiasmaku.com

Ciasto kruche ze śliwkami i... Sernik na zimno z malinami GOŁĄBKI NA SPOSÓB CHIŃSKI
Z... ZUPA KREM Z PORA I JABŁKA Filety z kurczaka w sosie z... Makaron z łososiem wędzonym... ZWIJANE PALUCHY PIZZOWE Z S... Quesadilla

Składniki
4 por... zapiekanka

Składniki
4 por...
dorka84

dorka84

Dodane 2.02 o 10:06 z

www.kwestiasmaku.com

Obserwuj

SZNYCLE Z INDYKA W PANIERCE CURRY


1 papryka
400 g sznycli z filetu z piersi indyka
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
masło klarowane lub olej kokosowy
PANIERKA
1/2 szklanki mleka
1 jajko
1/2 szklanki bułki tartej
1 łyżeczka przyprawy curry w proszku
RYŻ Z BROKUŁA I KALAFIORA
1/2 małego kalafiora
1/2 brokuła
2 łyżki oliwy
1/2 ząbka czosnku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Plastry indyka rozbić cienko na desce tłuczkiem. Włożyć w mleko i odłożyć (na tyle ile mamy czasu).
Do głębokiego talerza wbić jajko i roztrzepać je widelcem. Na duży talerz wysypać bułkę tartą i wymieszać z przyprawą curry.
Rozgrzać patelnię z ok. 1,5 łyżki masła klarowanego lub oleju kokosowego. Filety wyjąć z mleka, doprawić solą, włożyć w jajko a potem w bułkę tartą. Położyć 2 filety na rozgrzany tłuszcz i smażyć po 2 minuty z każdej strony. Powtórzyć z resztą mięsa z nową porcją tłuszczu.
Po zdjęciu mięsa z patelni włożyć na nią pokrojoną w kosteczkę paprykę. Doprawić solą, pieprzem i smażyć przez 1-2 minuty na średnim ogniu co chwilę mieszając, pod koniec dodać posiekaną natkę. Podawać do kotletów.
Brokuła i kalafiora podzielić na różyczki, włożyć do melaksera lub rozdrabniacza i rozdrobnić na małe kawałeczki. Wrzucić na osolony wrzątek i gotować przez 2 minuty. Odcedzić na sitku, włożyć z powrotem do garnka, dodać starty czosnek, oliwę i posiekaną natkę. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
WSKAZÓWKI

Zamiast rozdrabniać kalafiora i brokuła, warzywa można podzielić na różyczki i ugotować. Można też ugotować risotto z dodatkiem brokuła i/lub kalalafiora.
W wersji bezglutenowej zamiast bułki tartej można użyć mąki jaglanej lub panieru z ciecierzycy.

Zszywka przypięta także na tablicach:
smakołyki
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY