Szpinakowa Tarta bez ciasta
- tak samo dobra, ale dużo zdrowsza!
Składniki:
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 1 posiekana cebula
- 300 g szpinaku
- 5 jajek, roztrzepanych
- 350 g sera
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
Sposób przygotowania:
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni oraz przygotuj formę do tarty o średnicy około 23 cm. Rozgrzej olej na patelni, a następnie dodaj szpinak i smaż dopóty, dopóki odparuje woda. W miseczce obok wymieszaj jaja z serem, solą i pieprzem. Dodaj szpinak i wszystko dokładnie wymieszaj, a następnie włóż do przygotowanej wcześniej formy. Piecz przez około 30 minuty, wystudź, a potem ciesz się jej pysznym smakiem. Mniam!
Polubili:
RUDA_102
onax333
Asiula8909x
kamilawolkow
Frank1203
jacaa08
paciorek17
ewelincia000
kasia25193
xxkinia17
oraz 19 innych użytkowników
Użytkownicy także przypinają: