Więcej zszywek z tablicy

Przepisy

mąka pełnoziarnista, woda, ...
FIT PLACUSZKI Z CUKINII I M...
naleśniki
SZPINAKOWOBROKUŁOWELOVE <...
Dietetyczne frytki z selera...
Pełnoziarniste pierogi ze s...
80 KCAL! 
Muffinki jajeczno...
myskamyska

myskamyska

Dodane 9.06 o 16:28
Obserwuj
SZPINAKOWOBROKUŁOWELOVE <3 Niskokaloryczna zupa krem z brokułów i szpinaku z podanych składników powstaną 4 porcje zupy po 100 kcal każda Składniki: 1 brokuł 500 g 150 g świeżego szpinaku 1 cebula 100 g 3 ząbki czosnku łyżeczka oliwy 5 g 500 ml bulionu warzywnego sok z cytryny 20 g migdałów w płatkach duża garść świeżego oregano lub oregano suszone, sól, świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij w garnku na łyżeczce oliwy, ciągle mieszając, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż jeszcze chwilę. Jeżeli zależy Ci na tym, aby zupa była łatwostrawna, możesz dodać cebulę i czosnek bez podsmażania prosto do zupy, razem z brokułami i szpinakiem. Zalej czosnek i cebulę bulionem i dodaj różyczki brokuła. Gotuj około 10-15 minut i dodaj szpinak oraz oregano. Gotuj kilka minut, aż szpinak zwiędnie. Zmiksuj wszystko blenderem, dodaj sok z połowy cytryny i dopraw zupę solą i pieprzem. Płatki migdałowe podpraż na suchej patelni, ciągle mieszając i dodaj do miseczek z zupą. Smacznego:)

SZPINAKOWOBROKUŁOWELOVE <3 Niskokaloryczna zupa

krem z brokułów i szpinaku z podanych składników powstaną 4 porcje zupy po 100 kcal każda Składniki: 1 brokuł 500 g 150 g świeżego szpinaku 1 cebula 100 g 3 ząbki czosnku łyżeczka oliwy 5 g 500 ml bulionu warzywnego sok z cytryny 20 g migdałów w płatkach duża garść świeżego oregano lub oregano suszone, sól, świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij w garnku na łyżeczce oliwy, ciągle mieszając, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż jeszcze chwilę. Jeżeli zależy Ci na tym, aby zupa była łatwostrawna, możesz dodać cebulę i czosnek bez podsmażania prosto do zupy, razem z brokułami i szpinakiem. Zalej czosnek i cebulę bulionem i dodaj różyczki brokuła. Gotuj około 10-15 minut i dodaj szpinak oraz oregano. Gotuj kilka minut, aż szpinak zwiędnie. Zmiksuj wszystko blenderem, dodaj sok z połowy cytryny i dopraw zupę solą i pieprzem. Płatki migdałowe podpraż na suchej patelni, ciągle mieszając i dodaj do miseczek z zupą. Smacznego:)

Zszywka przypięta także na tablicach:
Zdrowe przepisy Mojeee zupa Kuchnia +10 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: