„Dziady” część II – streszczenie


Więcej zszywek z tablicy

Na słodko

Piernikowa gorąca czekolada...
Napoleonka bez pieczenia
Sernik z Baileys z polewą z...
Krem paryski Idealnie nadaj...
Pączki pieczone w piekarniku
Krówka bez pieczenia w 10 m...
ciastka robi się bardzo pro...
Kokosanki! :) Lepszego spos...
Słodkie krokiety z budyniem...
ROLADA KOKOSOWA skladniki: ...
Owsiane, dwuskładnikowe cia...
360 g cukierków Werther...
Diy
Iceppuccino
szweckie ciasto migdałowe ....
Krem ciasteczkowy 200ml śmi...
Ekspresowa rolada Składniki...
Shake ciasteczkowy! -lody w...
Ciasto czekoladowe z karmel...
NAJLEPSZE DOMOWE BELRISO! :)
Sernik krówkowy Spód: 100g ...
Szybki deser bananowy Skład...
Przepis na naleśniki
Mus czekoladowo - śmietanko...
Pomysł na STEFANKA bez piec...
truskawki zapiekane w koglu...
edysia40

edysia40 od wiki930

Dodane 6.06 o 9:38
Obserwuj
Szybki deser bananowy Składniki: * 500ml mleka 2% * 1 opakowanie budyniu waniliowego * 2 łyżki cukru ( do budyniu ) * 2 średniej wielkości banany * 250 ml śmietanki kremówki 30% * 2 łyżki cukru pudru * 50 g gorzkiej czekolady Wykonanie: Odlać pół szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem. W pozostawionym mleku rozrobić proszek budyniowy - wlać na gotujące się mleko i ugotować budyń. Budyń przykryć folią spożywczą ( unikniemy utworzenia się kożucha ) i odstawić w chłodne miejsce, do całkowitego wystygnięcia. Czekoladę zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Banany obrać ze skóry, pognieść widelcem. Do zimnego budyniu dodać pogniecione banany - zmiksować do połączenia składników. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem na sztywno. Przygotować pucharki bądź szklanki do deserów. W pucharkach/szklankach układać warstwy deseru: krem bananowy, tarta czekolada, bita śmietana. Ułożyć dwie takie same warstwy. Ostatnią warstwą deseru bananowego ma być bita śmietana, oprószona czekoladą. Deser bananowy schłodzić w lodówce.

Szybki deser bananowy Składniki: * 500ml mleka 2%

* 1 opakowanie budyniu waniliowego * 2 łyżki cukru ( do budyniu ) * 2 średniej wielkości banany * 250 ml śmietanki kremówki 30% * 2 łyżki cukru pudru * 50 g gorzkiej czekolady Wykonanie: Odlać pół szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem. W pozostawionym mleku rozrobić proszek budyniowy - wlać na gotujące się mleko i ugotować budyń. Budyń przykryć folią spożywczą ( unikniemy utworzenia się kożucha ) i odstawić w chłodne miejsce, do całkowitego wystygnięcia. Czekoladę zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Banany obrać ze skóry, pognieść widelcem. Do zimnego budyniu dodać pogniecione banany - zmiksować do połączenia składników. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem na sztywno. Przygotować pucharki bądź szklanki do deserów. W pucharkach/szklankach układać warstwy deseru: krem bananowy, tarta czekolada, bita śmietana. Ułożyć dwie takie same warstwy. Ostatnią warstwą deseru bananowego ma być bita śmietana, oprószona czekoladą. Deser bananowy schłodzić w lodówce.

Zgłoś naruszenie

Fashionistka022

zrobię :D!

 |  19.10 o 18:51   Pokaż odpowiedzi

wiki930

modystka,każdy robi wg swojego uznania...spróbuj a sama się przekonasz...warto zawsze kombinować w końcu od czego jest kuchnia....

1  |  28.06 o 20:29  

modystka

hm a nie jest trohe mdłe? ja chyba bym polala sokiem malinowym albo wisniowym :)

 |  22.06 o 12:21  

Kasia667

Robiłam ;) pycha :D

 |  12.06 o 12:25  

aginter5

Zapraszam na Instagram @werafitnesiara pyszne i zdrowe jedzenie. Polecam!

 |  10.06 o 18:46  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: