„Syzyfowe prace” Stefana Żeromskiego- bohaterowie


Więcej zszywek z tablicy

Słodka chwila zapom...

Szybki sernik z frużeliną !...
TĘCZA 

SKŁADNIKI : 

5 gal...
JABŁECZNIK 


CIASTO :
2 sz...
SZARLOTKA Z POŁÓWKAMI JABŁK...
SZARLOTKA Z POŁÓWKAMI JABŁK...
CYTRYNOWIEC

SKŁADNIKI: 

S...
TORT CAPPUCCINO- WANILIOWY ...
PLACEK DROŻDŻOWY Z JAGODAMI...
SERNICZKI :-) 

Składniki n...
Muffinki malinowo - wiśniow...
Szybki sernik z frużeliną !...
Tarta oraz ciasto na maślan...
patusia2351

patusia2351

Dodane 13.09 o 0:32
Obserwuj
Szybki sernik z frużeliną ! 

SKŁADNIKI : 

Spód : 
200g herbatników 
3 czubate łyżki bułki tartej 
1/3 kostka "Kasi" 

Masa serowa: 
1 kg sera twarogowego 
2/5 kostki "Kasi" 
1 i 1/2 szklanka cukru pudru 
5 dużych jaj 
1 opakowanie budyniu śmietankowego 

FRUŻELINA: 
owoce 
1,5 łyżeczka żelatyny
4 łyżki wody 
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 

Tortownica o średnicy 24 cm 

Papier do pieczenia 

WYKONANIE:

SPÓD HERBATNIKOWY : 
Kasie rozpuścić; herbatniki pokruszyć i połączyć z margaryną i bułką tartą

Do wyłożonej papierem tortownicy wsypujemy masę herbatnikową i dociskamy łyżką. Odstawiam do lodówki. 

MASA SEROWA: 
Margarynę rozpuszczam; jajka roztrzepuje widelcem; następnie wszystkie składniki łącze mikserem. 

Masę serową wykładam na spód herbatnikowy. Następnie do nagrzanego piekarnika 140C na około 60 minut ( patyczek musi być suchy jak przy każdym cieście)

FRUŻELINA

Szybki sernik z frużeliną !



SKŁADNIKI :

Spód :
200g herbatników
3 czubate łyżki bułki tartej
1/3 kostka "Kasi"

Masa serowa:
1 kg sera twarogowego
2/5 kostki "Kasi"
1 i 1/2 szklanka cukru pudru
5 dużych jaj
1 opakowanie budyniu śmietankowego

FRUŻELINA:
owoce
1,5 łyżeczka żelatyny
4 łyżki wody
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Tortownica o średnicy 24 cm

Papier do pieczenia

WYKONANIE:

SPÓD HERBATNIKOWY :
Kasie rozpuścić; herbatniki pokruszyć i połączyć z margaryną i bułką tartą

Do wyłożonej papierem tortownicy wsypujemy masę herbatnikową i dociskamy łyżką. Odstawiam do lodówki.

MASA SEROWA:
Margarynę rozpuszczam; jajka roztrzepuje widelcem; następnie wszystkie składniki łącze mikserem.

Masę serową wykładam na spód herbatnikowy. Następnie do nagrzanego piekarnika 140C na około 60 minut ( patyczek musi być suchy jak przy każdym cieście)

FRUŻELINA

Polubili: ulenka21
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: